EXCLUSIV  Alternativă „verde“ la mașinile electrice. Inventator Iuliean Horneț: Din 66 de euro obțin 250 de litri de biodiesel / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Inventatorul Iuliean Horneț a spus care este alternativa verde la mașinile electrice.

Iuliean Horneț, inventator, a fost invitat la emisiunea „Ce Se Întâmplă“, la DC News, unde a vorbit despre biodiesel, ca alternativă la mașinile electrice care nu au autonomia necesară pentru a se deplasa pe distanțe mai lungi fără a fi alimentate și al căror timp de încărcare este mult mai mare în comparație cu mașinile cu combustie:

„Producătorii de mașini electrice sunt astăzi într-o mare încurcătură pentru că nu se mai vând. Am văzut parc în Franța plin cu mașini pe care nu le mai ia nimeni“, a spus Iuliean Horneț.

„Când oamenilor le scade puterea de cumpărare, din cauza inflației de pildă, se gândesc de 2-3 ori dacă să mai cumpere sau nu, că nu e ieftină o mașină electrică, mai ales una bună, care să aibă autonomie și să te poți deplasa cu ea și între orașe“, a completat Răzvan Dumitrescu.

„Avem la dispoziție biodieselul. Stă excelent la poluare față de dieselul obișnuit. De aceea se și folosește biodiesel în dieselul obișnuit, 6-11%, ca să țină dieselul în normele de poluare actuale“, a spus inventatorul.

„Dar dacă am folosi doar biodiesel?“, a insistat Răzvan Dumitrescu.

„Nu avem nicio problemă. Am fi în normele actuale cu o mașină cu motor diesel și introducem biodiesel. Eu am făcut biodiesel la mine la fabrică. Mi-am făcut acolo rafinărie și am făcut biodiesel și merg cu mașina cu motorina mea făcută din paie. Se poate!“, a spus inventatorul.

„La ce preț ar ajunge la pompă motorina făcută din paie“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Dau 60 de euro pe tona de paie și mai folosesc 10% din ea pentru a face procesul. Din 66 de euro obțin o medie de 1300 de litri de ulei de piroliză, din care 250 de litri este biodiesel. În plus, obțin și biogaz, și 400-500 de litri de biochar. Sunt cele trei produse care îmi asigură energia, curăță planete și reprezintă și îngrășământ pentru sol.

De anul acesta, printr-o directivă a Uniunii Europene, s-a decis să se reducă 40% din chimizarea agriculturii europene și să se completeze cu biochar.“, a mai spus Iuliean Horneț.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel