Alţi bani de la CE. România va primi aproape 34 milioane de euro pentru daunele cauzate de secetă

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Comisia Europeană propune aproape 34 milioane euro pentru România pentru daunele cauzate de seceta severă din vara anului 2022.

Comisia Europeană ar putea să acorde ţării noastre un sprijin financiar în valoare totală de 33.9 milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE). Banii ar urma să acopere daunelor cauzate de seceta severă din anul 2022, informează economedia.ro.

Comisia Europeană a transmis într-un comunicat de presă că asistența FSUE poate fi alocată costurilor operațiunilor de urgență și de redresare. Mai mult, banii pot fi folosiți pentru repararea infrastructurii deteriorate, protecție pentru populație, operațiunile de curățare și asigurarea infrastructurii de prevenție și protejarea patrimoniului cultural. Totodată, operațiunile de urgență și de redresare pot fi finanțate retroactiv din acest fond, începând din prima zi a dezastrului.

„În fiecare an, ne confruntăm cu impactul devastator al schimbărilor climatice și al unor dezastre naturale cu o frecvență și o amploare din ce în ce mai mari. Cu toate că prevenția, adaptarea la schimbările climatice și atenuarea efectelor acestora, inclusiv cu sprijinul politicii de coeziune, rămân esențiale, asistența FSUE este indispensabilă în urma dezastrelor naturale majore. Această solidaritate este în ADN-ul UE și nu se oprește la frontierele sale. Astăzi, Comisia a propus un sprijin din FSUE pentru România, care a suferit daune majore vara trecută”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Propunerea Executivului European necesită aprobarea autorității bugetare. FSUE este un instrument principal al UE pentru redresarea în urma dezastrelor și reprezintă o expresie concretă a solidarității. Fondul oferă sprijin statelor membre și țărilor candidate prin oferirea unui ajutor financiar în urma producerii unor dezastre naturale grave. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel