Pateuri, plăcinte prăjite, gogoși sau pizza? Secretul celui mai bun aluat de post

Având în vedere faptul că este absolut vegetal și nu conține unt și ouă, acest aluat se prepară fără plămădeală și în timpul prăjirii preparatele modelate din el nu absorb grăsimea. Cât timp sunt fierbinți, ele sunt foarte crocante, iar după ce se răcesc puțin, devin mai moi. Sigur nimeni nu va refuza pateurile, plăcintele sau gogoșile aurii, pregătite din acest aluat extraordinar.

Având în vedere faptul că este absolut vegetal și nu conține unt și ouă, acest aluat se prepară fără plămădeală și în timpul prăjirii preparatele modelate din el nu absorb grăsimea. Cât timp sunt fierbinți, ele sunt foarte crocante, iar după ce se răcesc puțin, devin mai moi. Sigur nimeni nu va refuza pateurile, plăcintele sau gogoșile aurii, pregătite din acest aluat extraordinar, conform retete-usoare.ro.

INGREDIENTE:

-250 ml de apă caldă sau lichid rămas după fierberea cartofilor (35-40°C);

-15 g de drojdie proaspătă sau 5-7 g de drojdie uscată;

-20 g de zahăr (o lingură rasă);

-2/3 linguriță de sare;

-1-2 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui (+ pentru modelat);

-400 g de făină (această cantitate poate varia, în funcție de calitatea făinii).

Din aceste ingrediente veți obține 700 g de aluat.

Dacă doriți să pregătiți pateuri din el, aveți nevoie de 550-600 g de orice umplutură. Veți obține 14-15 pateuri.

În afara perioadelor de post puteți să înlocuiți apa sau supa de cartofi cu lapte sau lapte combinat cu apă (1:1), iar uleiul rafinat de floarea-soarelui cu unt sau untură topită până la consistența smântânii fermentate.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați apa caldă într-un bol adânc. Adăugați drojdia fărâmițată, zahărul și sarea. Amestecați bine cu telul, pentru ca toate ingredientele uscate să se dizolve în apa caldă.

2.Adăugați o lingură de ulei rafinat de floarea-soarelui.

3.Adăugați treptat făina cernută. Puteți să frământați aluatul cu mâinile sau cu ajutorul mixerului, montându-i telul/telurile cu formă de cârlig (inițial la viteză mică, iar apoi la viteză medie). El trebuie să fie moale, neted, omogen, nelipicios, elastic și plăcut la atingere.

4.Frământați puțin aluatul pe masa unsă cu ulei și modelați-l sub formă de bilă. Puneți-l într-un bol adânc, uns cu ulei și acoperiți-l cu un capac, un prosop de bucătărie (curat și umed) sau folie alimentară. 

5.Lăsați-l să dospească într-un loc cald (30-35°C), până își va dubla sau tripla volumul. În funcție de prospețimea drojdiei și temperatura mediului înconjurător, acest proces durează 1-2 ore.

6.După aceasta frământați puțin aluatul, ca să îndepărtați bioxidul de carbon din el și să-l saturați cu oxigen. Acest proces contribuie la dezvoltarea drojdiei, care ulterior determină creșterea volumului aluatului și preparatelor gătite din el.

7.Modelați iarăși aluatul sub formă de bilă și acoperiți-l cu capacul, prosopul sau folia alimentară. Lăsați-l să dospească timp de încă 20-30 minute.

8.Apoi frământați-l puțin și modelați preparatele din el, lucrând pe masa unsă cu ulei (făina se arde în timpul prăjirii). De această dată noi am pregătit pateuri cu umplutură de cartofi și ciuperci, pe care le-am prăjit într-o cantitate mare de ulei încins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel