Aluat rapid pentru gogoși și pateuri, gata în 15 minute. O rețetă simplă și perfectă pentru orice ocazie. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și cum se prepară.
Aluat rapid pentru gogoși și pateuri, gata în 15 minute. O rețetă simplă și delicioasă, cu un aluat moale, aromat, plăcut și ușor de modelat, excelent pentru gogoși, pateuri și plăcinte. Din acest aluat dospit veți obține cele mai pufoase și aerate deserturi.
Ingrediente
– 1.5 pahare de apă călduță
– 2 linguri de zahăr
– 11 g de drojdie uscată
– 3 pahare + 3 linguri de făină
– 0.5 pahar de ulei de floarea soarelui
– 1 praf de sare
1. Amestecați apa cu zahărul, drojdia și 3 linguri de făină și lăsați maiaua să stea timp de 10 minute. Maiaua va crește semnificativ.
2. Apoi adăugați uleiul, sarea și 3 pahare de făină, amestecați și lăsați aluatul să stea timp de câteva minute.
3. La final, veți obține un aluat moale și aerat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu