Alunecări de teren uriașe în Slănic Prahova. Localnicii arată cu degetul spre salină și administrația locală

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Slănic, un oraș pitoresc din județul Prahova, se confruntă cu o situație dramatică. 

Locuitorii se află într-o stare de disperare din cauza alunecărilor de teren care le-au distrus casele. Aceștia acuză autoritățile locale că nu fac suficiente eforturi pentru a-i ajuta.

Alunecările de teren din zonă au dus deja la formarea unor gropi uriașe, iar locuințele din apropierea acestor zone sunt grav afectate. Un reporter Antena 3-CNN, Cristi Georgescu, a relatat despre situația disperată în care se află locuitorii: "Ne aflăm la una dintre locuințele afectate de aceste alunecări sau tasări de teren, așa cum le spun reprezentanții administrației locale. În spatele acestui imobil se află groapa pe care ați văzut-o deja în imagini, după ce pământul a luat-o la vale".

Pe lângă alunecările de teren, casele au suferit crăpături și deteriorări structurale severe. Locuitorii au încercat diverse metode pentru a-și stabiliza locuințele, dar fără succes. Primăria a oferit doar o locuință pentru două familii afectate, deși există mai multe imobile care au avut de suferit din cauza fenomenului.

Reprezentanții administrației locale susțin că sub locuințele afectate trece un curs de apă, iar infiltrarea apei în zăcămintele de sare ar fi provocat aceste alunecări de teren. Totuși, localnicii arată cu degetul spre salina din Slănic și acuză autoritățile că nu au luat măsuri suficiente pentru a preveni această situație dramatică.

Această tragedie pune în lumină vulnerabilitatea infrastructurii și lipsa unor măsuri preventive adecvate în fața riscurilor naturale. Locuitorii din Slănic au nevoie urgentă de sprijin și soluții din partea autorităților pentru a face față acestei crize și pentru a-și reconstrui viețile afectate de alunecările de teren.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel