"Am fost concediată din cauza TikTok". O femeie a fost dată afară de la noul job după ce și-a făcut public salariul, pe aplicaţie

captură Tik Tok, itslexylarson
captură Tik Tok, itslexylarson

A pierdut jobul pe care abia îl obţinuse după ce şi-a divulgat salariul pe Tik Tok. Astfel, şi-ar fi compromis colegii. În plus, compania ar fi dorit ca această informaţie să rămână confidenţială.

Publicitate

O femeie din Denver, SUA, și-a împărtășit pe TikTok salariul mai mare cu 20.000 de dolari pe care urma să-l primească la noul loc de muncă în cadrul unei companii de tehnologie, însă ea spune că în cele din urmă a fost concediată după ce firma i-a găsit clipurile video, potrivit Business Insider. În iunie, Lexi Larson a publicat un video pe TikTok în care spunea că salariul i-a crescut de la 70.000 de dolari la o agenție de marketing la 90.000 de dolari, după ce a fost angajată în industria IT. Videoclipurile ei pe platformă până la acel moment și ulterior erau despre obiceiurile privind cheltuielile pe care le făcea în Denver și cum a obținut noul job. Însă Larson a spus că după ce compania i-a găsit contul de TikTok a început să șteargă din videoclipuri în încercarea de a evita să-şi supere şefii. Era conștientă că dreptul ei de a discuta salariul este protejat la nivel federal de către Legea Națională a Relațiilor în Muncă, însă chiar și așa a decis să le elimine, transmite USA Today. În cele din urmă, supervizorul ei a discutat cu aceasta despre contul de TikTok.

@itslexilarson I got fired bc of my tiktok ???? #igotfired #techtok ♬ original sound - Lexi Larson

„TikTok m-a costat jobul”, a spus Larson în același video în care anunță concedierea, despre care spune că a venit la aproape două săptămâni după angajare. „Două zile mai târziu, după ce au vorbit cu mine despre contul meu de TikTok în cele din urmă m-au concediat spunând că este o problemă de securitate că am contul”. USA Today a intervievat-o pe Bennitta Joseph, partener la firma de avocatură Joseph & Norinsberg LLC, despre angajatorii care monitorizează rețelele sociale. „O companie are un interes major să se asigure că nu ai declarații discriminatorii, divulgând secrete comerciale, amenințări cu violența și conduita ilegală”, a declarat Joseph pentru USA Today. „Dacă află că faci așa ceva, ar putea fi temei pentru încheierea contractului”. În cele din urmă, femeia s-a întors la vechiul ei job, după ce și-a implorat fostul manager să o reangajeze. Clipul de la care a plecat totul adunase într-un timp foarte scurt peste 1 milion de vizualizări.

În România, Codul Muncii spune că salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii. În scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul. Obligaţia de confidenţialitate, instituită de art. 163 din Codul Muncii, presupune interdicţia pentru angajator de a comunica salariile altor persoane fizice sau juridice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel