În contextul în care numărul total al îmbolnăvirilor cu coronavirus crește, am încercat să aflăm de la români plecați în străinătate dacă și cum s-a schimbat viața lor în această perioadă.
Alte două cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost confirmate sâmbătă, 7 martie, în România. Numărul acestora a ajuns astfel la 11. Autoritățile medicale belgiene au anunțat că au fost identificate 60 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus. Tot sâmbătă au fost anunțat 47 de cazuri noi de îmbolnăviri în Germania și 53 în Spania.
În acest context, am luat legătura cu români care trăiesc în străinătate pentru a afla cum se vede situația prin ochii lor. E panică, în ceea ce privește noul coronavirus? Ce cred despre ceea ce se întâmplă în România?
D.A., în vârstă de 30 de ani, din Constanța, lucrează în Germania. „În Koln nu văd nicio schimbare în viața de zi cu zi. Locurile populare continuă să fie aglomerate, lumea iese în oraș pentru cumpărături sau distracție la fel ca înainte. Nu am văzut nicio persoană pe stradă sau în mijlocul de transport în comun cu mască pentru protecție. Singurul lucru notabil este faptul că nu mai găsești în magazine dezinfectant de mâini și găsești în cantități reduse săpun. Regiunea în care locuiesc, Nordrhein-Westfalen, este cea mai afectată din țară. Sunt peste 350 de cazuri confirmate până în acest moment. Dar, în ciuda acestui fapt, lumea își urmează rutina, ceea ce este perfect normal. Firmele mari, printre care și compania la care lucrez, au oprit momentan călătoriile în interes de serviciu pentru a proteja angajații. În firma mea, se face o dezinfectare a spațiilor comune zilnic", a precizat românca pentru DCNews.
„Știu că sunt multe teorii ale conspirației în ceea ce privește virusul, dar, personal, cred că se exagerează foarte mult și scopurile dorite de cei ce controlează toată situația curentă se ating. În ceea ce privește România, nu am foarte multe de zis. Din păcate, isteria în masă este tipică și îmi pare rău să văd că prea puțină lume vede dincolo de ceea ce se întâmplă cu adevărat", a spus tânăra.
L.C. trăiește în Londra de mai mulți ani. Iată ce ne-a spus în exclusivitate: „Coronavirus este un subiect dezbătut zilnic la muncă, dar și între prieteni. Am o colegă din Coreea de Sud care mi-a povestit că, în drumul spre casă, i s-a strigat "go home with your f*cking virus". Pentru prima dată în mult timp, setea de a fi rasist a anumitor cetățeni nu se mai îndreaptă spre români."
„Soțul meu lucrează în Canary Wharf, o zonă de birouri. A observat că vin mai puțini oameni, mulți preferând – și sunt chiar încurajați - să muncească de acasă, dacă locul de muncă le permite acest lucru.
Se călătorește mult din și înspre Marea Britanie și consider că situația trebuie tratată cu seriozitate", a conchis tănăra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News