Multe persoane visează la momentul în care vor putea spune că „am scăpat de anxietate definitiv”. Acum ne confruntăm peste tot cu anxietate, neputință, frică și panică. Aceste sentimente ne paralizează și ne împiedică să respirăm.
Anxietatea în sine este naturală pentru oameni. Prin ea, corpul nostru semnalează un pericol iminent sau un posibil risc pentru viață sau sănătate. Anxietate, tensiune, frică, aceste emoții sunt perfect normale într-o situație stresantă, dar, în același timp, dacă sunt experimentate în mod regulat, ele pot indica și probleme psihice mai grave, inclusiv tulburări mintale.
Anxietatea informează o persoană cu privire la un pericol sau o amenințare la adresa vieții, a sănătății sau a proprietății care trebuie evitată. Anxietatea apare adesea din cauza incertitudinii cu privire la acțiuni și sentimente. Pentru a scăpa de acest sentiment neplăcut, în primul rând, încercați să aflați care este cauza anxietății.
De exemplu, vă faceți griji că ați putea fi concediat de la locul de muncă. Înainte de a intra în panică, treceți la fapte, analizați starea pieței și a domeniului în care activează compania în care munciți, estimați volumul de muncă din prezent și prevedeți planul de sarcini pentru luna următoare. Și acest lucru nu se aplică doar la locul de muncă, ci în orice domeniu în care vă simțiți anxios.
De obicei, acest exercițiu vă ajută să vedeți adevărata imagine. Dacă vedeți că deocamdată dețineți controlul, puteți să expirați, dar dacă nu, intrați în detalii. Scrieți un plan de acțiune detaliat care vă va ajuta să evitați incertitudinea și vă va spune cum să faceți față oricărei situații.
Uneori, anxietatea apare din convingerea că nu vom fi capabili să facem față unei anumite acțiuni. O imagine clară a abilităților tale te va ajuta întotdeauna să crezi în tine însuți.
Ideea terapiei de expunere este de a recunoaște existența anxietății, nu de a scăpa complet de ea. Nu ignorați lucrurile care vă provoacă anxietate. De exemplu, trebuie să învățați limba engleză pentru a avansa în carieră, dar nu ați deschis manualul de trei zile și vă reproșați în mod constant acest lucru. Acest lucru vă scade stima de sine și vă face să vă simțiți neliniștit cu privire la progresul dumneavoastră la locul de muncă și în viață.
Acordă-ți o zi întreagă de odihnă fără să te îngrijorezi sau să te autocompătimești. Gândiți-vă la aceasta ca la o sărbătoare sau un concediu oficial. Apoi, treceți treptat la treabă, puteți începe cu o pagină de text în limba engleză pe zi sau cu un videoclip de cinci minute. Treptat, vă veți obișnui corpul cu exercițiile și veți dezvolta un obicei.
În timpul somnului se produce hormonul de creștere, care este responsabil pentru refacerea organismului nostru, inclusiv a sistemului nervos. Mai ales dacă mergem la culcare înainte de ora 12 dimineața.
Pentru a spune că „am scăpat de anxietate definitiv” este important să treceți periodic de la o activitate la alta, de exemplu, de la activitatea fizică la cea mentală. Atunci când faceți exerciții fizice, funcțiile creierului sunt restabilite prin aportul de oxigen. Iar atunci când sunteți activi din punct de vedere mental, sistemul muscular se reface prin îmbunătățirea fluxului sanguin către mușchi. Simpla alternanță a muncii și a studiului cu puțină activitate fizică va ajuta procesele metabolice ale organismului dumneavoastră să funcționeze mai bine și va accelera, de asemenea, recuperarea sistemului nervos, ajutând la întărirea acestuia, conform BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News