Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a explicat de ce politicienii și specialiștii spun că urmează vârful de COVID-19 în România.
În contextul în care politicienii și unii specialiști susțin că România urmează să intre în vârful pandemiei de COVID-19 și că urmează și se așteaptă venirea acestui vârf în perioada următoare, iar alții spun că România s-ar afla deja pe un platou al infecțiilor, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a lămurit aceste lucruri.
"În acest moment numărul de infecții care se raportează cotidian se înscrie într-o creștere moderată, de la zi la zi, există o variație a acestui număr, care se înscrie între 250 și 400. Dacă urmărim graficul din ultimele zile, aproape că se poate contura tendința unui platou. Deci ne îndreptăm spre o medie de pacienți infectați pe zi cam de 300, chiar dacă într-o zi sunt peste 300 și în alte zile sub 300. Deci aparent, suntem într-o fază controlată, de progresie foarte lentă sau chiar de platou Probabil spre sfârștiul acestei săptămâni sau începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreșterii acestor infecții și atunci putem vorbi de o depășire al unui vârf", a declarat Horațiu Moldovan, în direct la B1 TV.
"Ei se referă probabil la posibilitatea de apariție a unui nou vârf dacă măsurile de protecție care sunt stabilite nu se respectă. Această prudență este absolut firească pentru că obținerea acestor rezultate este consecința respectării de către populație, de către noi toți a măsurilor implementate. Prudența vine din faptul că dacă ne relaxăm prea mult și nu mai ținem cont de măsuri, e posibil să reaprindem focare și să ne întâlnim cu un nou vârf. Pe de altă parte, se vorbește și de posibilitatea apariției unui vârf tardiv dincolo de vară, undeva la toamnă, odată cu reapariția sezonului rece", a completat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu