Dacă ai poftă de amandine, dar cofetăria este prea departe de tine, poți să le prepari chiar tu. Iată rețeta.
Ingrediente
Pentru blat
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 6 linguri făină
- 2 linguri ulei
- 6 linguri zahăr
- 6 ouă
Pentru cremă
- 300 g ciocolată amăruie
- 300 ml frișcă lichidă
Pentru sirop
- 200 ml apă
- 5 linguri zahăr
- esență de rom
Pentru glazură
- 300 g zahăr
- 150 ml apă
- 2 linguri miere
- 2 linguri cacao
Vezi și: Coaste de porc cu cartofi la cuptor. Vis culinar! Rețeta este foarte ușoară
Cum se prepară
Pentru început, se prepară blatul. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul. Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Bate bine albuşurile şi se încorporează şi ele în compoziţia de gălbenuşuri, potrivit retete.unica.ro. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii. Între timp, se prepară crema pentru amandine.
Pune ciocolata într-un vas şi amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească. Prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pune apa şi zahărul şi se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Adaugă mierea şi cacaoa şi se iau de pe foc.
Taie în două blatul şi însiropează cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom, fierte în prealabil. Peste prima jumătate de blat adaugă crema, după care pune şi a doua jumătate de blat însiropată. Taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care glazurează fiecare amandina în parte. Aceasta este cea mai simplă rețetă de amandine pe care o poți încearca acasă. Sunt doar câțiva pași simpli pe care trebuie să îi urmezi, iar rezultatele sunt garantate. Cele mai bune amandine făcute în casă!
Vezi și: De ce să presari puțină sare pe tocător înainte de a tăia verdețurile. Cel mai eficient truc
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu