Ambasada Danemarcei la București oferă românilor o rețetă tradițională de preparare a cartofilor, care sunt preferați de danezi la masa de Crăciun.
Publicitate
„Brunkartofler” (Cartofii caramelizați) se prepară prin fierberea și decojirea cartofilor, iar apoi prin gătirea lor îndelungată în unt și zahăr”, au scris, pe pagina de facebook, reprezentanții Ambasadei Danemarcei în România. Românii sunt învățați cum să prepare „Brunkartofler” (Cartofii caramelizați).
Pentru 4 porții, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
600 grame de cartofi baby sau cartofi fingerling,
100 grame de zahăr granulat,
50 grame de unt.
Metoda de preparare
Începeți pregătirea cu cel puțin câteva ore înainte de servire, deoarece va trebui să fierbeți cartofii și apoi să-i curățați de coajă. De asemenea, puteți fierbe cartofii cu o zi înainte și dați-i la frigider până a doua zi.
Fierbeți cartofii în apă ușor sărată până când se înmoaie, ceea ce înseamnă. Scurgeți cartofii și transferați-i în apă cu gheață. Curățați cartofii de coajă și lăsați-i să se răcească complet.
Tiramisu original, perfect pentru Crăciun: rețeta cu care îi vei lăsa pe toți cu gura căscată
Zahărul se pune într-o tigaie mare la foc mediu. Lăsați zahărul să se topească până devine maro deschis fără a amesteca. Când zahărul este topit și auriu, adăugați untul.
După ce untul s-a topit, adăugați cartofii răciți. Caramelizați cartofii la foc mediu aproximativ 10 minute. În timp ce gătiți, amestecați ușor cartofii, astfel încât să fie rumeniți pe toate părțile. Nu-i amestecați prea mult.
Cartofii caramelizați se servesc fierbinți la cina de Crăciun. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu