Ambasada Israelului în România: Suntem devastaţi, peste 600 de cetăţeni israelieni morți

Foto Pexels
Foto Pexels

Ambasada Israelului în România precizează că peste 600 de cetăţeni israelieni au murit în urma atacurilor Hamas. 

'Suntem devastaţi să anunţăm că numărul morţilor în rândul cetăţenilor israelieni este de peste 600 la acest moment. Israelul depune toate eforturile pentru a trata persoanele rănite şi pentru a preveni alte pierderi de vieţi omeneşti. Teroriştii Hamas responsabili de această atrocitate vor plăti un preţ pe măsură. Fie memoria victimelor binecuvântată!', au transmis reprezentanţii ambasadei, duminică, pe Facebook.

Israelul şi Fâşia Gaza sunt în război după o ofensivă militară surpriză declanşată sâmbătă dimineaţă de Hamas, care a lansat mii de rachete, a infiltrat luptători pe teritoriul israelian şi a capturat israelieni. 

Citește și - Teoria lui Chirieac după o zi de la începerea atacului în Israel

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre războiul din Israel și riposta pe care acesta ar urma să o aibă.

Bogdan Chirieac, analist politic, a fost invitat la Antena 3 CNN, la emisiunea Andreei Sava, unde a vorbit despre conflictul din Israel care a izbucnit ieri prin atacul Hamas din Fâșia Gaza.

„Israel a indicat încă de ieri Iranul, chiar prin vocea Excelenței Sale Reuven Azar, ambasadorul în România. Dânsul a fost foarte relevant. Iranul este în spate. Iranul nu e țară arabă, ci țară musulmană. Israelul reușise să semneze niște acorduri cu patru state musulmane, sunt în negocieri cu cele mai mari puteri economice care se ridică în regiune, de pildă Arabia Saudită. Sunt cunoscute disensiunile dintre Iran și Arabia Saudită, dar nimeni nu se aștepta la acest război.

Israelul încearcă să-și elibereze teritoriul. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria Israelului. După 36 de ore mai sunt lupte în șapte orașe. A fost o întreagă operațiune de război și marea întrebare care se pune e cum de nu au aflat cele mai performante servicii secrete din lume, serviciile israeliene?“, a spus Bogdan Chirieac.

Citește și - Sunak i-a transmis lui Netanyahu că Marea Britanie este alături de Israel 'fără echivoc'

Premierul britanic Rishi Sunak i-a spus duminică omologului său israelian Benjamin Netanyahu că Marea Britanie este alături de Israel 'fără echivoc' în urma atacurilor Hamas şi că Londra lucrează pentru a se asigura că lumea vorbeşte cu o singură voce, relatează Reuters.

Israelul a bombardat Gaza duminică, după ce a suferit cel mai sângeros atac din ultimele decenii, când luptătorii Hamas au făcut ravagii în oraşele israeliene, omorând 600 de persoane şi răpind alte zeci. Sunak 'a reafirmat că Marea Britanie va fi alături de Israel fără echivoc împotriva acestor acte teroriste.

Prim-ministrul i-a oferit premierului Netanyahu orice sprijin de care Israelul are nevoie', a transmis biroul lui Sunak din Downing Street într-o declaraţie după o convorbire telefonică între cei doi lideri. 'Prim-ministrul a subliniat munca diplomatică pe care Marea Britanie o face pentru a se asigura că lumea vorbeşte cu o singură voce împotriva acestor atacuri îngrozitoare.

Prim-ministrul Netanyahu i-a mulţumit premierului pentru sprijinul Regatului Unit', se mai arată în comunicat. Într-un clip difuzat separat, Sunak a confirmat că Ministerul de Externe este în contact cu autorităţile israeliene cu privire la statutul cetăţenilor britanici pe teren, după ce unele familii au declarat că un britanic a fost ucis şi altul este dat dispărut.

Sunak a cerut tuturor părţilor să dea dovadă de reţinere, reiterând în acelaşi timp sprijinul Marii Britanii pentru Israel. 'Nimeni nu vrea să vadă o escaladare regională, şi atât Marea Britanie, cât şi aliaţii au cerut tuturor celor din regiune să nu folosească acest lucru ca pe o oportunitate de a incita la noi violenţe', a spus Sunak.

'Între timp, vom continua să oferim Israelului tot sprijinul de care are nevoie, în timp ce suntem fermi alături de Israel, inclusiv (prin sprijinirea) dreptului său la autoapărare pentru a ne asigura că astfel de atacuri nu vor mai avea loc', a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel