Ambasada României, recepție de marcare a Zilei Naționale în Japonia. Ovidiu Dranga: Dragi români, ne așteaptă vremuri complicate

Sursa foto: Facebook Ambasada României în Japonia
Sursa foto: Facebook Ambasada României în Japonia

În data de 28 noiembrie, Ambasada României a organizat recepția de marcare a Zilei Naționale în Japonia. 

„La 28 noiembrie 2023, Ambasada României a organizat recepția de marcare a Zilei Naționale în Japonia, la hotelul The Okura Tokyo. Au participat reprezentanți din Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării nipon, membri ai Dietei Japoniei, autorități locale, oficiali din conducerea JBIC, JETRO, precum și a mai multor companii japoneze, alături  de membri ai corpului diplomatic rezident, reprezentanți ai mediului academic, precum și ai comunității de români din Japonia.

Oaspetele de onoare a fost dl Yasushi Hosaka, viceministru parlamentar pentru afaceri externe, care a trecut în revistă principalele contacte la nivel înalt din acest an, începând cu vizita oficială a Președintelui României în Japonia și semnarea Declarației comune de stabilire a Parteneriatului Strategic bilateral.  

Președintele Camerei Consilierilor din Dieta Japoniei, Hidehisa Otsuji, a transmis, de asemenea, un scurt mesaj scris de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României. Toastul a fost ținut de dl Ichiro Aisawa, președintele Ligii parlamentare de prietenie JP-RO din Dieta Japoniei.

În alocuțiunea sa, Ovidiu Dranga, ambasadorul României a prezentat semnificația datei de 1 Decembrie și a evidențiat că semnarea, în luna martie din acest an, a Declarației comune de Parteneriat Strategic a stabilit un nou nivel de ambiție în relațiile bilaterale româno-nipone, permițând identificarea de noi oportunități pentru consolidarea cooperării în domenii cheie, inclusiv apărare și securitate. Ambasadorul României s-a adresat reprezentaților comunității de români din Japonia, îndemnând la mai multă solidaritate, coeziune și încredere în forțele proprii.", a transmis Ambasada României în Japonia pe pagina de Facebook. 

2. -imagine fara descriere- (ambasada-romaniei--3_55304500.jpg)

Sursa foto: Facebook Ambasada României în Japonia

Mesajul ambasadorului Ovidiu Dranga

„Stimați compatrioți,

La ceas aniversar doresc să vă asigur de prețuirea și recunoștința mea pentru ceea ce sunteți și ceea ce faceți.

Timp de peste doi ani, am avut onoarea să vă cunosc, să înțeleg cum v-ați integrat în societatea japoneză, să aflu cu ce probleme vă confruntați și cum pot contribui alături de echipa pe care o conduc la rezolvarea lor.

Tot ce am realizat împreună, cu și pentru dumneavoastră, este expresia unei noi modalități de relaționare între Ambasadă și diasporă, între cetățenii români din afară granițelor țării și angajații statului român chemați să le asigure sprijin oricând au nevoie, câștigându-le încrederea și respectul.

Dacă am reușit să ne situăm la nivelul așteptărilor, vă las pe dumneavoastră să apreciați. Vreau doar să știți că tot ce am făcut, am făcut din inimă, cu convingere și pasiune. Am credința că românii pot fi mai uniți ca popor și ca națiune, nu doar în timp de restriște, dar mai ales atunci, nu doar în țară, ci și în afara ei.

Exemplul dumneavoastră de patriotism și solidaritate trebuie cunoscut și urmat. Suntem mândri că am contribuit la coeziunea comunității românești din Japonia care este azi mai vizibilă și mai respectată.

Dragi români, ne așteaptă vremuri complicate. Ucenicia României în EU și NATO s-a încheiat. Sunteți cetățenii celor mai puternice, relevante și influențe organizații occidentale, prin urmare vă rog să fiți pe deplin conștienți de importanța contribuției dumneavoastră la forța și coeziunea familiei din care faceți parte.

Curajul și determinarea dumneavoastră de a trăi, lucra sau învăța în Japonia m-au făcut să cred că reprezentați o punte între cele două țări. Astfel de punți vor fi cruciale în anii ce vin. Ați contribuit la interdependența strategică dintre România și Japonia, dintre economiile și societățile noastre. Pentru asta vă mulțumesc!

Urmați-vă, deci, visul cu ambiție și demnitate, atingeți niveluri superioare de performanță, fiți încrezători în propriile forțe și bucurați-vă unii de alții!

Dragi prieteni, cu oameni ca dumneavoastră, țara noastră are viitor. Țineți aproape! La mulți ani, România! La mulți ani, români! Așa să ne ajute Dumnezeu!", a spus ambasadorul Ovidiu Dranga. 

3. -imagine fara descriere- (ambasada-romaniei--1_07845800.jpg)

Sursa foto: Facebook Ambasada României în Japonia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel