Ambasada Rusiei în România reia o veche temă a propagandei ruse

Sursă foto: Pexels (Алесь Усцінаў)
Sursă foto: Pexels (Алесь Усцінаў)

Propaganda rusă, prin vocea Ambasadei Federației Ruse în România, reia un narativ fals, utilizat de-a lungul timpului.

Rușii acuză un „complot mondial” împotriva lor pentru ca Ucraina să folosească arme chimice, transmite Defense Romania.

Ambasada Rusiei transmite că „în ciuda faptului că Rusia a prezentat Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (ACHO), Consiliului de Securitate și Adunării Generale a ONU informații despre utilizarea substanțelor chimice de către forțele armate ale Ucrainei în Zona de Operațiuni Militare Speciale (USO) (n.r. - denumirea pe care rușii o folosesc agresiunii împotriva Ucrainei), militanții ucraineni continuă să utilizeze sistematic substanțele chimice (clor, amoniac, acid amoniac). litru, acid sulfuric, cloracetopenonă, CS, B-Zet, clorpicrină, acid silic, clorcian, compuși taliu și multe altele. ) nu doar în cursul acțiunilor militare împotriva unităților Forțelor Armate ale Federației Ruse, ci și pentru desfășurarea actelor teroriste împotriva civililor și funcționarilor administrației civile.

Motivul este patronajul politic și aprobarea faptică a unor astfel de crime de către Statele Unite, Germania, Marea Britanie şi în Franţa”, se arată în comunicatul trimis de ruși.

Subliniem că acest narativ a mai fost prezentat și la începutul invaziei neprovocate împotriva Ucrainei. Citește în continuare articolul pe Defense Romania și alte detalii despre vechea teză folosită de propaganda rusă, aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel