Ambasadorul Rusiei, afirmații revoltătoare despre tezaurul României. Radu Tudor: Este etapa în care Vladimir Putin planifică un conflict cu România

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Valeri Kuzmin a spus că Rusia nu are de gând să returneze României tezaurul.

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a făcut afirmații revoltătoare despre tezaurul țării noastre, făcut pierdut de Moscova. Se întâmplă în contextul în care Rusia a lansat chiar și un film documentar în care se vorbește despre tezaurul României, vorbind despre cererea țării noastre ca fiind nefondată, modificând astfel adevărul.

"În plus, spre bucuria și satisfacerea completă a partenerilor, până de foarte curând, partea română a scos periodic de la naftalina pisica moartă, cum se spune în Anglia sau cum spun foștii mei prieteni palestinieni", a spus Valery Kuzmin, făcând referire la tezaurul României.

Totodată, în declarațiile sale, Kuzmin a adăugat și o scenă petrecută între fostul lider URSS și Nicolae Ceaușescu, în care Brejnev îi spune  șeful de stat al Republicii Socialiste România să uite de tezaur, a relatat realizatorul TV Mihai Gâdea.

"Tovarășe, trebuie să vă spun, de la comunist, la comunist că trebuie să uitați de tezaur pentru că așa cum scrie și în documentele juridice ca rezultat al tuturor activităților ce intră în responsabilitatea României, România are o datorie mai mare către Rusia decât are Rusia către România, dar nouă nu e trebuie această datorie de la voi. Vă iertăm de această datorie", ar fi fost declarația lui Leonid Brejnev către Nicolae Ceaușescu.

Radu Tudor: Ceea ce face tovarășul Kuzmin este a doua etapă a războiului hibrid

Declarațiile lui Kuzmin au fost comentate în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN de către generalul Mircea Mîndrescu și analistul militar Radu Tudor.

"Putem fi siguri de o chestiune, că nu este întâmplător și că există o strategie în ceea ce privește chestiunea hibridă, chestiunea de influență pe care rușii o planifică și o desfășoară împotriva tuturor țărilor democratice printre care și România", a spus generalul Mircea Mîndrescu.

"Din punctul meu de vedere ceea ce face tovarășul Kuzmin este a doua etapă a războiului hibrid. Moscova caută cu orice prilej un motiv de conflict cu o țară membră NATO. Cred că este etapa în care Vladimir Putin planifică un conflict cu România, deocamdată la nivel diplomatic și la nivel hibrid pentru că îi vedem cât de puternic acționează și în politica românească", a spus Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel