Ambasadorul Rusiei la București s-a plâns la Moscova că în România există rusofobie. "Rusia nu a venit niciodată pe pământul românesc ca un cuceritor"

Ambasadorul Rusiei la București s-a plâns la Moscova că în România există rusofobie. "Rusia nu a venit niciodată pe pământul românesc ca un cuceritor" / Foto: Captură video Antena 3
Ambasadorul Rusiei la București s-a plâns la Moscova că în România există rusofobie. "Rusia nu a venit niciodată pe pământul românesc ca un cuceritor" / Foto: Captură video Antena 3

Ambasadorul Rusiei la București, Vleri Kuzmin, s-a plâns la Moscova că rusofobia există cu adevărat în România.

Rusofobia chiar există în România, iar în momentul de față nu există forțe în țară capabile să lupte pentru adevărul istoric în relațiile ruso-române, a declarat ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, într-un interviu pentru TASS.

"Rusofobia există în România și are rădăcini geopolitice foarte specifice", a Valeri Kuzmin. 

În continuare acesta a încercat să vorbească despre istorie și relația din Rusia și România, distorsionând faptele și prezentând doar ce convine regimului de la Moscova. Astfel, ambasadorul Moscovei în România a afirmat că "interesele rusești și românești au coincis sau au fost apropiate, întrucât Rusia, aflată în război cu Imperiul Otoman, a deschis calea pentru viitoarea independență a României".

VEZI ȘI: Partidul AUR, lăudat în presa din Rusia de către ambasadorul Moscovei în România. "A început să vorbească cu voce tare"

"Contele Pavel Kiseleff, care a condus Principatele Dunărene, după care poartă numele bulevardul unde se află astăzi ambasada Rusiei, a realizat apoi reforme greu posibile chiar în Rusia, pentru că au mers mult mai departe decât permitea autocrația", a spus Kuzmin.

VEZI ȘI: Ce ascund elogiile aduse partidului AUR la Moscova: ”Sunteți pe drumul cel bun” - asta este cel mai grav, capcană mascată

Kuzmin: Rusia nu a venit niciodată pe pământul românesc ca un cuceritor

"Totuși, după războiul Crimeei, elita românească a făcut o alegere în favoarea Franței lui Napoleon al III-lea, care a acționat ca un rival geopolitic față de Rusia”, a spus ambasadorul.

"Dar principalul este că Rusia nu a venit niciodată pe pământul românesc ca un cuceritor, nu a comis niciodată crime de război, atrocități nebunești precum cele pe care trupele române le-au comis pe teritoriul Uniunii Sovietice. Amintiți-vă doar masacrul evreilor de la Odesa, pentru care este responsabil regimul Antonescu", a mai afirmat diplomatul.

"Adevărul istoric" distorsionat al lui Kuzmin

"Cu toate acestea, bunele tradiții de simpatie, prietenie, rudenie spirituală bazate pe ortodoxie au existat și încă există. Acum sunt distorsionate de straturi geopolitice și, din păcate, nu văd încă forțe în România care ar îndrăzni să ridice vocea pentru restabilirea adevărului istoric în relațiile noastre", a spus ambasadorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel