Ambasadorul SUA Kathleen Kavalec îi sfătuiește pe românii care au Visa Waiver să o reînnoiască, precum a făcut și Marcel Ciolacu

Visa Waiver - Foto: Freepik @inkdrop
Visa Waiver - Foto: Freepik @inkdrop

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, îi sfătuiește pe românii care au viză de Statele Unite să le reînnoiască, precum a făcut și premierul Marcel Ciolacu, deoarece acest lucru ar ajuta la îndeplinirea obiectivului de a scădea rata de refuz a vizelor până la un prag care să permită includerea României în programul Visa Waiver.

Kathleen Kavalec a arătat că SUA continuă să lucreze cu autorităţile române la această ridicarea vizelor pentru români. 'Împreună cu România, cu guvernul, lucrăm să aducem România în programul de scutire de vize. Am făcut progrese, dar trebuie să continuăm şi vreau să profit de această ocazie pentru a invita pe toţi să ne ajute în efortul nostru, prin reînnoirea vizei, dacă au deja una. Puteţi face acest lucru simplu, online, fără a fi nevoie să mergeţi la ambasadă. Şi, cu cât sunt mai multe reînnoiri şi vize pe care le eliberăm, cu atât ne va ajuta să atingem obiectivul de reducere a ratei de refuz, astfel încât România să se califice pentru a intra în program', a declarat Kathleen Kavalec, la Digi24.

Marcel Ciolacu, dat exemplu de ambasadorul SUA

'Lucrăm îndeaproape ca să facem acest lucru. Sunt mulţi oameni care şi-au reînnoit vizele, prim-ministrul a fost aici săptămâna trecută pentru a-şi reînnoi viza. Aşadar, sper că telespectatorii noştri îşi vor reînnoi vizele, dacă le au deja sau vor aplica, dacă plănuiesc o călătorie. Şi asta ne va ajuta să atingem obiectivul pe care ambele ţări doresc să îl atingă', a zis Kathleen Kavalec.

'Şi, în acelaşi timp, vreau să spun, că noi, ca prieteni ai României, suntem încântaţi să vedem că România a făcut progrese în Schengen, pe care l-am susţinut foarte mult şi îl vom susţine în continuare. Aşadar, vrem ca parteneri şi prieteni să facem tot ce putem pentru a vă sprijini şi a vă ajuta să atingeţi obiectivele comune pe care le avem pentru democraţiile noastre', a menţionat Kavalec.

Chestionată despre un termen pentru ridicarea vizelor pentru SUA, ambasadoarea a fost precaută în a da un orizont de timp şi a avertizat că 'nimic nu este garantat'. Însă ambasadorare îi invită însă pe români să vină şi să ceară viză, anunţând că de curând şi cântăreaţa Inna a făcut-o şi va avea un turneu în SUA.

'Nu vreau să prezic, pentru că nimic nu este garantat până nu ajungem la rezultat. Dar lucrăm pentru a încerca să facem acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil. Între timp, sper că oamenii vor continua să călătorească. Pentru că nu este atât de greu să obţii o viză. Şi întâmpinăm vizitatorii români tot timpul. Tocmai a venit unul dintre muzicienii voştri celebri, Inna, şi-a luat viza şi va cânta în Statele Unite. Încercăm să facem călătoriile cât mai uşoare cu putinţă. Aşa că sperăm la mulţi vizitatori şi vom încerca să facem lucrurile chiar şi mai uşoare', a mai spus Kathleen Kavalec.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel