Ambasadorul Ungariei la București, convocat la MAE / Szijjártó spune că Orban nu a primit personal solicitări de la Ministerul Afacerilor Externe

Inquam Photos / Laszlo Beliczay
Inquam Photos / Laszlo Beliczay

Ministerul Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul Ungariei la București.

Ambasadorul Ungariei la București a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe al României, a anunțat Péter Szijjártó ca răspuns la întrebarea ATV într-o conferință de presă de luni. Ulterior, ministrul a confirmat acest lucru într-o postare pe Facebook, scrie transtelex.

„Tonul și atmosfera întâlnirii pot fi descrise ca fiind calme și politicoase. Punctele comunicate de vicesecretarul de stat român au repetat practic punctele formulate anterior, dar de data aceasta actualizate în urma discursului.

Suntem interesați ca această cooperare dintre cele două țări să se bazeze pe respect reciproc, întrucât să beneficieze doar ambele țări și ambele națiuni. La rândul nostru, vom continua să ne străduim pentru acest lucru, vom vorbi întotdeauna cinstit și în limbajul respectului despre planurile noastre, obiectivele și evaluarea situației existente”, a scris Szijjártó pe Facebook.

Acesta a mai zis că ambasadorul României la Budapesta a mers, pe 13 iulie, la Ministerul de Externe al Ungariei, unde i-a „transmis verbal o notă” adjunctului secretarului de stat responsabil cu relațiile teritoriale.

Potrivit lui Szijjártó, ambasadorul României a prezentat o „notă primită de la propriul Minister de Externe de la Bucureşti, în care se detaliază așteptările cu privire la ce să nu vorbească premierul ungar”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel