Ambițiile lui Iohannis, o amenințare pentru democrație?! Concluziile lui Bogdan Chirieac, după scandalul cu legea care îl transfera la Senat

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost prezent în studioul România TV unde a explicat că actualele acțiuni politice din România, în special comasarea alegerilor și influența exercitată de Klaus Iohannis, subminează democrația și stabilitatea țării. El a criticat supunerea PNL față de ambițiile președintelui, considerând că aceste decizii destabilizează sistemul politic și administrația locală.

Bogdan Chirieac a evidențiat deteriorarea democrației în România, subliniind că PNL, cel mai vechi partid politic din Europa, a gândit o lege electorală care favorizează un singur om. El a criticat deciziile controversate ale Biroului Electoral Central, care indică o instabilitate a sistemului judiciar, având în vedere că în cadrul acestuia există magistrați. Analistul politic a făcut referire și la comportamentul președintelui Klaus Iohannis, descriindu-l ca având un „orgoliu rănit” și fiind deconectat de la realitate. 

„În primul rând, constatăm din nou putreziciunea statului. Faptul că i-a dat prin cap celui mai vechi partid politic din Europa, PNL – 150 de ani, să facă o lege electorală pentru un singur om, vremelnic aflat în fruntea țării, ne spune cât de firavă este democrația noastră.

Faptul că Biroul Electoral Central dă o decizie intens discutabilă, în care rezultă că poți fi în același timp și cal și măgar, arată din nou această putreziciune a statului și faptul că nu te poți baza pe o putere fundamentală a României, și anume, puterea judecătorească fiindcă în Biroul Electoral Central sunt magistrați. Sunt magistrați, în afară de reprezentanții partidelor politice.

După care, vedem orgoliul rănit al unui om care s-a desprins de planeta Pământ, e vorba de domnul președinte Klaus Iohannis. Cred că a stat prea mult în avionul cu piscină. Ce face domnia sa? Dă foc coaliției, coaliție validată de poporul român la ultimele alegeri, când lista comună a făcut peste 50%, cu redistribuiri, din numărul de voturi al poporului român.", a spus Bogdan Chirieac.

 

„Klaus Iohannis încearcă să dea foc României sub privirile tâmpe ale Partidului Național Liberal"

Bogdan Chirieac a criticat comasarea alegerilor locale și generale din 2024, pe care o consideră aberantă și anticonstituțională, menționând că mutarea alegerilor locale cu patru luni înainte a blocat activitatea administrațiilor locale. El a subliniat că, deși poporul român a votat pentru o alianță PSD-PNL, acum PNL face alianțe locale, toate acestea din ambiția lui Klaus Iohannis. Analistul politic a concluzionat că Iohannis încearcă să destabilizeze România, cu complicitatea PNL-ului.

„Când au comasat alegerile, în mod aberant și chiar anticonstituțional, au mutat localele cu 4 luni înainte de termen, nu se știe pentru ce, au blocat administrația UAT-urilor pe întreg parcursul anului 2024, ca să ce?

Poporul român votează stabilitate și o alianță PSD-PNL, pentru ca PNL să facă acum alianță cu alte partide prin teritoriu, după ce au avut listă comună în europarlamentare și ca să ajute PNL-ul au comasat alegerile locale, totul din ambiția unui singur om: Klaus Iohannis și felul de-a dreptul absurd în care PNL se supune ordinelor acestui om.

Singurul care a avut curaj până acum a fost Viorel Cataramă, proaspăt primit în PNL care a spus: „Proiectul de lege a fost făcut la Cotroceni - deci știa de el Klaus Iohannis - și dat unor parlamentari distinși din PNL care au încercat să-l promoveze".

Dar un om singur, Klaus Iohannis, încearcă să dea foc României sub privirile tâmpe ale Partidului Național Liberal. Nu mă așteptăm la așa ceva!”, a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel