Oamenii de știință atrag atenția cu privire la o serie de alimente care sunt extrem de nocive pentru organismul uman. Este vorba despre conservele alimentare.
Conservele alimentare reprezintă un real pericol pentru sănătatea oamenilor, avertizează cercetătorii. Acestea conţin Bisfenol A, o substanţă chimică folosită la producerea cutiilor, mai exact la „căptuşirea” acestora.
Bisfenol A sau BPA aparţine unei clase de chimicale ce perturbă sistemul endocrin şi care se comportă precum un hormon în organismul uman. Aceste substanţe pot produce boli cronice şi infertilitate. Ameninţarea este atât de serioasă încât Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Naţiunile Unite au catalogat aceste substanţe drept o „ameninţare globală”. „Este pentru prima oară în istorie când principalele boli care ameninţă omenirea sunt cele cronice, nu cele provocate de infecţii sau cele transmisibile” spune doctorul Thomas Zoeller, profesor de biologie la Universitatea din Massachusetts, conform antena3.ro.Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News