Ameninţări cu atentate de sărbători în marile oraşe ale Europei. Catedrala din Koln, controlată de poliţie. Vizitatorii de la târgurile de Crăciun ar putea fi percheziţionaţi

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Autorităţile din Austria, Germania şi Spania au primit mai multe informaţii conform cărora o celulă teroristă islamistă ar plănui mai multe atacuri de Crăciun sau de Anul Nou. 

Ţintite ar fi slujbele de Crăciun din Koln, Viena sau Madrid. Conform ziarului german Bild, au fost făcute deja mai multe arestări în Viena de către Forţele Speciale, dar şi în Germania. 

"Din cauza unei analize de securitate făcute de Biroul de Protecţie Constituţională, şi din cauza nivelului crescut de alertă teroristă, există un risc crescut în Austria în timpul Crăciunului. Din moment ce terorişti din Europa cer producerea de atacuri la evenimente creştine, mai ales în jurul datei de 24 decembrie, autorităţile de securitate au crescut măsurile de protecţie în spaţiile publice din Viena şi din alte state federale", transmite poliţia vieneză. 

Sâmbătă seara, catedrala din Koln a fost percheziţionată, pentru a se exclude varianta unor dispozitive periculoase deja amplasate acolo. Au fost folosiţi câini specializaţi în detectarea explozibililor, iar catedrala a fost percheziţionată câteva ore. 

"Din cauza unei alerte la Catedrala din Koln, poliţia va impune măsuri speciale. Nu vom face comentarii cu privire la posibile descoperiri, pentru că avem o investigaţie în desfăşurare", transmite un purtător de cuvânt al poliţiei din Koln. 

Toate persoanele care intră în catedrală vor fi percheziţionaţi. 

"Chiar dacă alerta este pentru ajunul Anului Nou, vom impune măsuri speciale şi pentru seara Ajunului Crăciunului, pentru a asigura siguranţa tuturor vizitatorilor catedralei. În coordonare cu ofiţerul de securitate al Catedralei, am folosit câini de urmă după slujba de seară. De mâine, toţi vizitatorii vor fi percheziţionaţi", a declarat Michael Esser, şeful poliţiei din Koln. 

Catedrala Sf. Ştefan din Viena este şi ea un obiectiv de interes. Poliţia vieneză a anunţat chiar că va păzi obiectivul cu agenţi înarmaţi. 

"Aceste măsuri de precauţie se impun pentru a păstra oamenii din Austria în siguranţă. Vor fi măsuri suplimentare luate de sărbători. Vom avea agenţi în civil, dar şi oameni din servicii de urgenţă în uniformă, înarmaţi. Atenţia poliţiei este concentrată mai ales pe biserici şi evenimente religioase, precum şi pe târgurile de Crăciun. Vizitatorii la astfel de evenimente sunt rugaţi să aibă asupra lor acte de identitate", a transmis Poliţia din Viena. 

Conform sursei citate, suspecţii arestaţi ar fi vrut să provoace atacuri teroriste "în numele statului islamic din provincia Khorasan". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel