Amenzi aspre pentru colindătorii gălăgioși care "urează" cu boxe date la maxim

foto: Primăria Sectorului 6
foto: Primăria Sectorului 6

Dacă vreți să ieșiți la colindat cu instrumente zgomotoase sau muzică în boxe la volum maxim s-ar putea să scoateți din buzunare tot ce ați primit de la oameni și să plătiți o amendă deloc mică!

În prag de sărbători vin colindătorii. Unii au început deja să iasă pe străzi. Însă ce se întâmplă atunci când umblatul cu Steaua sau cu Capra poluează fonic? Se dau amenzi. În Sectorul 6 al Capitalei, autoritățile au adoptat măsuri severe. Conform unei informații recente, Poliția Locală din Sectorul 6 a avertizat că-i va amenda pe toți cei care tulbură liniștea publică cu sume care pot ajunge până la 1.500 de lei.

Primul avertisment a fost deja dat la începutul acestei săptămâni, atunci când o ceată de 13 colindători veniți din Bacău au fost depistați în Sectorul 6. Tinerii veniseră la colindat cu boxe transportate cu ajutorul unui cărucior. Autoritățile au intervenit, atrăgând atenția că se dorește primirea colindătorilor într-un mod tradițional, prin voce și instrumente muzicale, și nu cu muzică dată la volum maxim.

Amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei

Într-un comunicat postat pe rețelele de socializare, Poliția Locală Sector 6 a subliniat faptul că astfel de comportamente nu sunt tolerate.

„Primim cu colindul în Sectorul 6, dar nu colindători care plimbă boxe date la maximum şi tulbură liniștea publică! Ne dorim vestitori ai Crăciunului în spirit de sărbătoare, cei care ne încântă în mod tradițional, prin voce şi instrumente muzicale. Evident, la un nivel de zgomot care să fie plăcut, nu deranjant. Deja primim sesizări şi am intensificat acţiunile de monitorizare a cetelor de colindători care ajung în Bucureşti în această perioadă de sfârşit de an. Din dorința de a se face mai bine auziţi, o parte trag după ei şi boxe audio alimentate la baterie. Șansele de a crea disconfort celor din jur şi, astfel de a fi amendaţi, cresc considerabil.

Prima sancţiune, un avertisment, am dat-o la începutul acestei săptămâni, 4 decembrie! O ceată de 13 colindători veniţi din Bacău, cu căciuli de astrahan, cojoace şi iţari cu motive tradiţionale, vestea sosirea Crăciunului cu trei săptămâni înainte! Dansul şi colinda erau puse în valoare pe fundalul sonor gălăgios al boxei transportate cu ajutorul unui cărucior. Poliţiştii locali le-au pus în vedere faptul că trebuie să respecte legislaţia şi să nu tulbure liniştea publică. Reamintim faptul că, potrivit Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, amenzile sunt cuprinse între 200 și 1.000 de lei. Dacă liniștea este tulburată în perioada orelor de somn (13:00-14:00, respectiv 22:00-08:00) sancțiunile cresc, între 500 și 1.500 de lei. Puteți să ne sunați  la numărul de telefon 021/9546. Vă dorim sărbători liniştite!”, a anunțat Poliția Locală Sector 6 pe Facebook. 

                                                               

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel