Amenzi crescute, accidente mai puține. Mircea Badea nu e de acord cu Titi Aur și are o întrebare-cheie

Mircea Badea / Captură Antena3, arhivă
Mircea Badea / Captură Antena3, arhivă

Mircea Badea a reacționat după articolul de pe DC News „Controversă cu amenzile. Titi Aur, despre şoferii nemulţumiţi: Nu te poţi plânge că e sancţiunea mare, pur şi simplu nu încalci legea!”.

Mircea Badea a spus că îl apreciază pe Titi Aur, dar pe subiectul reducerii accidentelor are o părere diferită.

„Eu sunt fan Titi Aur și știu că are o înțelegere mult superioară mie privind problemele din trafic și dramele din trafic. Dar nu pot să comentez apreciativ următoarea afirmație: „nu te poți plânge că este sancțiunea mare, pur și simplu nu încalci legea”, pe ideea că ce te interesează cât este amenda atâta timp cât nu încalci legea și nu primești sancțiune?

Eu am o mare considerație pentru Titi Aur, din toate motivele corecte. Vorbește din experiență și din conștientizarea unor lucruri pe care noi, tăntălăii, nu le conștientizăm. Eu acum vorbesc strict despre anunțul pe care l-a făcut. Pe acest sistem de gândire, hai să fie pedeapsa cu moartea. Dacă tot nu încalci legea, nu te interesează sancțiunea. Dacă ai depășit pe linia continuă, te împușcăm. Nu depășești pe linia continuă, ce te interesează? Ideea este că legea, oricum ar fi ea, nu o aplică Dumnezeu, o aplică niște „penibili” în principiu, niște oameni ca toți oamenii. Să nu mă înțelegeți greșit, eu sunt pentru orice fel de sancțiune, mă doare în cot, dar eu nu cred că amenzile crescute vor rezolva vreo problemă.

În opinia mea, prostia este cauza numărul 1 a tragediilor rutiere din România. Prostia nu poate fi domolită în acest mod. Cu amenzi domolești detaliile, baza nu o domolești cu amenzi”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

Titi Aur a mai zis, în articolul pe care îl puteți citi aici, că doar prin educație putem reduce numărul mare de accidente, lucru cu care Mircea Badea este de acord, dar are o întrebare-cheie.

„Absolut da, prin educație, nu prin amenzi! Întrebarea este însă una cât se poate de clară: cine va face educarea? Este Titi Aur și or mai fi doi-trei-zece, dar este suficient pentru toată țara?! Cine să facă educația aceasta în România?”, a mai spus Mircea Badea.

VEZI ȘI: Controversă cu amenzile. Titi Aur, despre şoferii nemulţumiţi: Nu te poţi plânge că e sancţiunea mare, pur şi simplu nu încalci legea!

Titi Aur a vorbit despre rolul poliției rutiere și creșterea sancțiunilor pentru încălcarea legii, în exclusivitate pentru DC NEWS. Citiți aici articolul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel