ANSVSA a efectuat controale de amploare de la începutul stării de alertă.
Începând cu 18 mai 2020, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor desfăşoară o acţiune tematică la nivel naţional pentru verificarea cerinţelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind funcţionarea unităţilor de alimentaţie publică în cadrul cărora se comercializează produse alimentare către consumatorul final, în perioada stării de alertă.
Până la data de 3 iunie 2020, au fost verificate 1.920 de obiective, precum: restaurant, unităţi de tip fast-food, pizzerii, cafenele, unităţi de catering, supermarket-uri, magazine alimentare, cantine, cofetării, patiserii, unităţi cu livrare la pachet, bistro-uri, etc.
În urma controalelor au fost aplicate 103 de amenzi contravenţionale în valoare de 360.600 de lei şi au fost emise 2 ordonanţe privind suspendarea temporară a activităţii. De asemenea, au fost reţinute oficial şi dirijate spre neutralizare 176 de kg de produse de origine animală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu