Amenzi drastice pe autostrăzile din Austria. Atenție la semnul IG-L

semn circulatie
semn circulatie

Autoritățile austriece au introdus un nou semn de circulație pe autostrăzi:  IG-L. Noul semn atenționează șoferii că s-a depăşit limita admisă la poluare, iar șoferii români  trebuie să fie foarte atenţi. Pentru nerespectarea noilor reguli, amenzile pot ajunge și la 2180 de euro.

Chiar dacă în Austria viteză maximă pe autostrăzi este 130 kilometri pe oră, în faţa şoferilor, pe semnalizările electronice, pot apărea, aparent fără niciun motiv, limitări de viteză, scrie adevarul.ro.

Pe lângă reducerea vitezei sub 100 de kilometri pe oră va apărea scris şi IG-L. Autorităţile austriece, extrem de serioase când vine vorba de mediu, au instaurat regula IG-L (abrevierea de la „Immissionsschutzgesetz Luft”) tocmai pentru reducerea poluării. Când apare acest semn înseamnă că poluarea din cauza noxelor maşinilor pe acea porţiune de drum a depăşit limitele admise. Totul se măsoară cu ajutorul unor senzori montaţi pe autostradă. Dacă depăşiţi limita de viteză în momentul în care aveţi semnul IG-L amenzile nu vor fi cele obişnuite pentru o asemena infracţiune, ci sunt realmente drastice. Plătiţi pentru nerespectarea mediului înconjurător până la 2.180 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel