Amenzi record şi controale masive în cluburi și restaurante

arhiva DC News
arhiva DC News

Polițiștii au efectuat controale masive în zona parcului Regele Mihai I din Capitală și au luat la rând cluburile și restaurantele în noaptea de sâmbătă. În urma verificărilor, inspectorii au găsit nenumărate abateri.

Polițiștii din Capitală au colaborat cu jandarmi ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și cu angajați din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă București au pornit un control în masă în parcul Regele Mihai I, în noaptea de sâmbătă seară, a informat Antena 3 CNN. Inspectorii au verificat toate cluburile, barurile, restaurantele pentru a se asigura dacă că există un climat de ordine și siguranța publică, dar și respectarea prevederilor legale.

În urma controalelor, polițiștii au aplicat nouă sancțiuni în valoare de 30.700 pentru abateri privind paza obiectelor, tulburarea ordinii și liniștii publice și fumatul în interior. Reprezentanții ITM au găsit cinci persoane care lucrau la negru, fără contract de muncă, iar în acest caz se vor mai face verificări suplimentare.

Razie în Piața Rahova

Inspectorii ANPC au mai făcut o razie în Piața Rahova din București, unde s-au aplicat 27 de amenzi în valoare de 290.000 lei, 10 avertismente, oprirea definitivă de la comercializarea unor produse neconforme, oprirea temporară a prestării serviciilor. „Lucrăm la un proiect ce mi se pare fundamental. Dorim ca, în urma acțiunilor de control, să atribuim note celor verificați. În acest sens, lucrăm la un barem similar cu cel cu care suntem familiarizați din timpul școlii. Vom comunica fișele de control public, pentru a fi asumate de către toți operatorii economici. La sfârșitul acțiunii de verificare conform algoritmului stabilit, vom lipi pe ușile de acces în spațiul controlat un abțibild cu nota dată comerciantului, conform acestui barem" spun reprezentanţii ANPC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel