Amenzi uriașe dacă îți abandonezi câinele! Legea se aplică tot mai mult şi în România

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Cine îşi abandonează câinele e bun de plată! La fel s-a întâmplat şi cu doi bărbați din Bacău care au primit amenzi usturătoare după ce şi-au lăsat animalul în câmp.

În Bacău, doi bărbați au fost amendaţi după ce au abandonat un câine pe un teren viran. Conform legislației, actul de abandon al animalelor atrage sancțiuni de până la suma de 12.000 de lei.

La data de 25 aprilie 2023, Asociația pentru Protecția Animalelor Bacău s-a sesizat din oficiu şi a intervenit după ce au circulat în online imagini cu doi bărbați care scot un câine din mașină și îl abandonează pe un câmp. Incidentul a avut loc în comuna Racova. Autoritățile au reacționat prompt și au impus imediat sancțiuni asupra celor doi indivizi.

Conform legii 205/2004 care privește protecția animalelor, cei doi bărbați au primit o amendă de 8.000 de lei. În prezent, câinele este în siguranță și se află la o fundație din Bacău. „Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, pe o reţea de socializare, privind abandonarea unui câine pe raza comunei Racova, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bacău s-au sesizat din oficiu, stabilind faptul că, la data de 25 aprilie a. c., două persoane ar fi abandonat, dintr-un autovehicul, un câine, pe raza comunei Racova. În urma verificărilor efectuate au fost identificate persoanele în cauză şi sancţionate contravenţional conform Legii 205/2004, privind protecţia animalelor, cu amendă în valoare totală de 8.000 de lei”, a transmis luni Poliţia Judeţeană Bacău.

Dacă sunteți martorul unui astfel de gest de cruzime în care stăpânul îşi abandonează sau maltratează animalul, sunați la 112! Ulterior, se va face o plângere scrisă la DSVSA pentru care veți primi un număr de înregistrare. Veţi primi răspuns în maximum 30 de zile lucrătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel