Amenzi uriașe pentru localurile care vând alcool minorilor. Iohannis a promulgat legea

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Patronii localurilor care vând alcool minorilor vor fi buni de plată! Potrivit noii legi, aceştia riscă suspendarea activităţii.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea conform căreia localurile care le oferă copiilor sub 18 ani băuturi alcoolice vor fi sancționate atât cu amenzi, cât și cu suspendarea activității.

Decretul privind modificarea şi completarea Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice a fost semnat luni de preşedintele României.

Astfel, cei care deţin afaceri cu restaurante şi terase ar trebui să se gândească de două ori înainte să servească băuturi alcoolice tinerilor sub 18 ani. Tot conform noii legi, localurile care vând alcool minorilor le va fi suspendată activitatea pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile. În această situaţie, sesizarea va putea fi făcută şi de către organele de ocrotire socială.

Legea adoptată în luna mai de către Camera Deputaților prevede că localurile care comercializează sau oferă gratuit băuturi alcoolice minorilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 de lei la 500 de lei, potrivit Focus Press.

Mai multe studii au aratat că, în cazul minorilor, consumul de alcool, chiar şi în cantităţi mici, creşte riscul de dependenţă mai mult decât la un adult. Dacă vârsta de consum iniţial este 14 ani, riscul ca dependenţa de alcool să se instaleze este de 4-5 ori mai mare decât dacă vârsta de consum iniţial este 19 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel