Amenzi usturătoare pentru cei care beau bere în parc

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată de ce nu ar trebui să consumi băuturi alcoolice în public!

Amenzi severe sunt prevăzute pentru cei care consumă alcool pe domeniul public. Această încălcare este sancționată conform Legii 61, însă multe amenzi au fost contestate în instanță. În unele cazuri, sancțiunile au fost menținute, dar în multe alte situații, amenda a fost transformată în avertisment.

Unul dintre procesele pentru consumul de alcool pe domeniul public s-a desfășurat în Brașov, potrivit România TV. Un bărbat care a fost amendat cu 500 de lei pentru că a consumat alcool în fața unui supermarket a contestat sancțiunea în instanță, solicitând transformarea acesteia într-un avertisment. Motivația a fost că acesta recunoaște comiterea faptei și se află într-o situație financiară dificilă, având șase copii minori în întreținere.

Judecătoria Brașov a aprobat cererea și a transformat amenda în avertisment, subliniind că bărbatul "poate să-și regleze comportamentul și să evite să comită astfel de contravenții în viitor, chiar și fără aplicarea unei amenzi". Într-un alt caz, un bărbat din Timișoara a fost amendat cu 100 de lei de Poliția Locală pentru consumul de bere în Piața 700 din oraș, tot în temeiul Legii 61. Judecătorii au decis, și în acest caz, transformarea amenzii în avertisment.

Legea care reglementează interdicția consumului de alcool pe domeniul public este prevăzută în art. 2 pct. 23 din Legea nr. 61/1991.

"Constituie contravenție săvârșirea următoarei fapte, dacă nu este comisă în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracțiune: consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: pe drumuri publice, în parcuri, stadioane și terenuri sportive, în instituții culturale, săli de spectacole, instituții sau unități economice, mijloacele de transport în comun, autogări, gări și aeroporturi, atât de stat cât și private, sau alte locuri prevăzute de lege."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel