Americanii arabi şi musulmanii din SUA ar fi nemulţumiţi de poziţiile preşedintelui Joe Biden

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Poziţiile preşedintelui Joe Biden cu privire la conflictul din Israel i-ar nemulţumi pe americanii de origine arabă, dar şi pe musulmanii din SUA. 

Americanii arabi şi musulmani şi aliaţii lor critică răspunsul preşedintelui Joe Biden la războiul Israel-Hamas, cerându-i acestuia să facă mai mult pentru a împiedica o criză umanitară în Fâşia Gaza, altfel riscând să piardă sprijin în alegerile din 2024, informează Reuters.

Mulţi arabi americani sunt nemulţumiţi că preşedintele Biden nu a făcut eforturi pentru o încetare umanitară a focului, chiar dacă palestinienii sunt ucişi în fugă lor de bombardamentele Israelului asupra Fâşiei Gaza, au declarat mai mult de 12 academicieni, activişti, membri ai comunităţii şi oficiali ai administraţiei americane.

Frustrarea lor tot mai mare ar putea avea un impact asupra candidaturii preşedintelui Biden la alegerile din 2024, despre care sondajele de opinie arată că va fi probabil o competiţie cu favoritul republican, fostul preşedinte Donald Trump.

În Michigan, un stat foarte disputat, arabo-americanii deţin 5% din voturi. În alte state disputate, precum Pennsylvania şi Ohio, ei reprezintă între 1,7% şi 2%, a spus Jim Zogby, preşedintele Institutului Arab American. Preşedintele Biden a câştigat în Michigan 50,6% din voturi în 2020, faţă de 47,8% cât a obţinut Trump, iar în Pennsylvania 50,01% faţă de 48,84% pentru Trump, o diferenţă de mai puţin de 81.000 de voturi, scrie Agerpres.

Nici Donald Trump nu e pe placul lor, aşa că ar putea boicota alegerile



Este puţin probabil ca americanii arabi şi musulmani să îl susţină pe Donald Trump la scrutinul de anul viitor, dar ar putea să nu participe la alegeri şi să nu voteze pentru Joe Biden, au spus unii activişti.

Deşi condamnă atacurile din 7 octombrie ale Hamas asupra civililor din Israel, care au ucis 1.400 de oameni, arabo-americanii consideră că răspunsul israelian este disproporţionat şi că eşecul preşedintele Biden de a condamna bombardamentele îi determină pe mulţi să pună la îndoială promisiunea sa pentru o politică externă "centrată pe drepturile omului".

Marţi, oficialii americani s-au alăturat ONU şi Canadei pentru a face eforturi în vederea impunerii unei pauze în atacurile Israelului asupra Fâşiei Gaza, astfel încât alimente, apă şi medicamentele să poată fi livrate civililor palestinieni.

Abdullah Hammoud, primul primar arabo-american din Dearborn, Michigan, unde se află cea mai mare populaţie musulmană pe cap de locuitor din SUA, a condamnat eşecul preşedintelui Biden de a condamna ameninţările israeliene de a întrerupe furnizarea de apă, electricitate şi alimente pentru peste două milioane de palestinieni din Fâşia Gaza.

Linda Sarsour, fost director executiv al Asociaţiei Arabe Americane din New York, le-a spus sâmbătă sutelor de participanţi la un eveniment al Consiliului pentru Relaţii Americano-Islamice (CAIR) că musulmanii americani ar trebui să condiţioneze toate donaţiile politice de schimbarea politicilor.

Mulţi fac presiuni asupra preşedintelui Biden pentru a determina Israelul să oprească temporar atacurile asupra Fâşiei Gaza, care au ucis mii de palestinieni.

Joe Biden a numit cei mai mulţi musulmani în posturi politice



Bombardarea Gaza de către Israel se află "acum în domeniul genocidului, care vizează întreaga populaţie palestiniană", a declarat CAIR, cel mai mare grup musulman pentru drepturile civile din SUA, adăugând că oficialii guvernamentali vor fi "complici la purificarea etnică a Gazei" dacă nu intervin.

Susţinerea preşedintelui Biden pentru noi ajutoare SUA destinate Israelului, în valoare de peste 14 miliarde de dolari, i-a atras, de asemenea, critici.

Preşedintele Joe Biden a numit mai mulţi arabi americani şi musulmani în posturi politice decât orice alt predecesor, precum şi pe primii doi judecători federali musulmani, dar această diversitate nu a afectat politica preşedintelui, autodeclarat "sionist".

Unii arabi şi musulmani americani numiţi în funcţii se tem de reacţii şi represalii şi sunt îngrijoraţi pentru membri ai familiilor lor din regiune, a spus un oficial de la Casa Albă, care este arabo-american.

Casa Albă a afirmat că este conştientă de criticile aduse politicilor sale şi că a răspuns la acestea prin întâlniri cu oficiali ai administraţiei şi cu membri ai comunităţii. Preşedintele Joe Biden a ţinut discursuri puternice de la preluarea mandatului privind necesitatea de a înfrunta islamofobia şi ura de orice felul, se arată într-un comunicat.

Consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan şi principal său adjunct Jon Finer s-au întâlnit cu lideri ai comunităţii arabe şi musulmane americane pe 13 octombrie, iar oficialii de la Casa Albă au primit vineri un grup de 30 de tineri palestiniano-americani.

Secretarul de stat Antony Blinken a recunoscut joi, într-o scrisoare, dificultăţile personale cu care se confruntă unii angajaţi şi s-a întâlnit luni cu lideri ai comunităţilor palestiniene, arabo-americane şi cu grupuri de evrei americane.

Un angajat cu o vechime de 11 ani în cadrul Departamentului de Stat, director în cadrul biroului care supraveghează transferurile de arme către alte state, Josh Paul, a demisionat săptămâna trecută. Oficiali de rang înalt au refuzat să răspundă îngrijorărilor sale cu privire la oferirea "orbeşte de arme letale Israelului în timp ce oamenii din Gaza se confruntă cu distrugerea", a spus Josh Paul într-o postare pe LinkedIn. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel