Americanii arată cele șapte țări din "linia de foc" a Rusiei

Secretarul american de Stat, John Kerry, atrage atenția că țări precum Republica Moldova și Serbia se află în "linia de foc" a Rusiei.

Kerry consideră intervenţia Rusiei în Ucraina drept o posibilă reînnoire a vechii strategii a Moscovei de împărţire a Europei de Est în sfere de influenţă.

El a declarat, marţi, în faţa unei comisii a Senatului american că Rusia este angajată într-un efort masiv de propagandă pentru a domina alte ţări şi a reaprinde "un joc cu suma zero Est-Vest, care este periculos şi inutil", potrivit b92.net.

Intenţiile Rusiei pentru state ca Republica Moldova, Georgia, Serbia, Muntenegru, şi ţările baltice (Letonia, Lituania și Estonia) sunt îngrijorătoare, a afirmat un senator. "Toate sunt pe linia de foc", a punctat John Kerry în fața unei comisii a Senatului american.

Criză Ucraina: După Marea Britanie, Polonia trimite și ea personal militar în Ucraina

Administraţia americană a oferit antrenament şi echipament militar în valoare de 118 milioane de dolari, dar încă se mai gândeşte dacă să furnizeze armament defensiv forţelor ucrainene, a afirmat Kerry. Ucraina nu trebuie să fie un pion între SUA şi Rusia, ci "ar putea deveni poarta între Est şi Vest", a adăugat el.

Peste 5.600 de persoane au murit în conflictul din Estul Ucrainei.

Polonia a anunțat miercuri că plănuiește să trimită instructori militari în Ucraina pentru a ajuta armata ucraineană. Polonia ar deveni astfel a doua țară a Uniunii Europene care dislocă personal militar în Ucraina pentru a sfătui trupele Kievului, după Marea Britanie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel