Americanii au golit rafturile magazinelor în așteptarea uraganului Milton. Panică în Florida - Foto / Video în articol

Foto Pexels
Foto Pexels

Uraganul Milton, "extrem de periculos", face panică printre americani.

Citește și - Peste 1 milion de americani, privați de electricitate după trecerea uraganului Helene

Uraganul Milton a fost inclus în categoria 5, nivelul maxim pe scara Saffir-Simpton va ajunge miercuri în statul american Florida, deja afectat de trecerea distrugătoare a uraganului Helene la sfârşitul lunii septembrie, transmite AFP.

Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite a anunţat luni că Milton a fost inclus în categoria uraganelor de categoria 5 - nivelul maxim pe o scală cu cinci niveluri. "S-a intensificat rapid", trecând în doar câteva ore de la categoria 3 la nivelul maxim al acestei scări.

"Nu am mai avut parte de o lovitură directă atât de puternică de peste un secol"

Acest nou uragan stârneşte multe îngrijorări în statul Florida, dar şi în celelalte regiuni din sud-estul Statelor Unite, la mai puţin de două săptămâni după trecerea devastatorului uragan Helene.

"Nu am mai avut parte de o lovitură directă atât de puternică de peste un secol. Am avut o mulțime de alarme false şi, astfel, locuitorii din regiunea noastră, Tampa Bay, s-au învăţat să nu se mai teamă atât de mult, dar Helene i-a trezit pe toţi la realitate. Am avut valuri de maree de până la doi metri, dar pot spune că în tot timpul petrecut aici, în oraşul Tampa, nu am văzut niciodată asemenea pagube. Cu Helene şi Milton s-a ajuns la un cu totul alt nivel", a spus Jane Castor, primarul oraşului Tampa, statul Florida.

Cozi lungi la benzinării, rafturile magazinelor au fost golite

Americanii au format cozi lungi la benzinării, unele stații rămânând fără combustibil, scrie BBC. De asemenea, au apărut fotografii în mediul online în care se poate observa cum rafturile unor magazine au fost golite.Totodată, traficul este blocat în proporție de 90%, școlile sunt închise, iar locuitorii fac tot ce pot pentru a-și baricada casele.

Foto Captură X M. Usman Maqbool  Bhutta

Video

Rafale violente de vânt, care pot atinge viteza de 250 km/h



Potrivit NHC, uraganul Milton este însoţit de vânturi care pot atinge viteza de 250 km/h. Uraganul va aduce rafale violente în Yucatan luni şi marţi şi va atinge apoi regiunile costiere ale statului american Florida "începând de marţi seară sau miercuri" în zona Golfului Mexic.

"Dacă aveţi mijloacele necesare pentru a face acest lucru (...), porniţi la drum chiar astăzi", au îndemnat luni într-o conferinţă de presă autorităţile din Florida, adresându-se în special populaţiei din regiunea oraşului Tampa (circa 3 milioane de locuitori).

La rândul său, guvernatorul republican din Florida, Ron DeSantis, a precizat că Milton va rămâne un uragan pe durata întregii perioade în care va traversa acest stat american de la vest spre est, notează Agerpres.

Citește și articolul - Un bărbat s-a filmat plimbându-se cu caiacul prin casă, după prăpădul făcut de uraganul Helene - VIDEO în articol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel