Administraţia preşedintelui american Donald Trump a separat circa 8.000 de familii de migranţi la graniţa dintre SUA şi Mexic de la începutul anului 2017, potrivit unui raport publicat joi de organizaţia Amnesty International.
Mai mult de 6.000 de familii au fost separate între 19 aprilie şi 15 august în acest an, potrivit raportului, relatează dpa. Cifrele se referă la 'unităţi familiale', termenul folosite de autorităţile americane pentru a descrie familiile ca un întreg, alcătuite din părinţi şi copii, sau membri individuali ai familiei. Ele nu includ persoane cu relaţii non-parentale, precum copiii separaţi de bunicii lor.
Cifrele, oferite pe baza informaţiilor furnizate de Serviciul Vamal şi de Protecţie a Frontierei din SUA, sunt mai mari decât cele prezentate anterior de guvern, a precizat Amnesty International. Printre alte practici menţionate de Amnesty se numără întoarcerile forţate în masă ale solicitanţilor de azil la frontieră şi 'detenţiile arbitrare şi pe perioade nedeterminate ale solicitanţilor de azil, adesea fără posibilitatea eliberării condiţionate', potrivit organizaţiei pentru drepturile omului.
Politici de imigrare
'În 2017 şi 2018, administraţia preşedintelui Trump a implementat politici de imigrare care au afectat iremediabil mii de oameni şi au încălcat în mod evident legislaţia SUA şi cea internaţională', se mai arată în raportul Amnesty.
'Aceste noi cifre şocante sugerează că autorităţile americane fie au dezinformat publicul în legătură cu numărul familiilor separate în mod forţat, fie au continuat această practică ilegală, în pofida propriilor declaraţii şi ale hotărârilor judecătoreşti de a opri separarea familiilor', a declarat Erika Guevara-Rosas, directorul filialei Amnesty International din SUA. 'Intensitatea şi amploarea abuzurilor împotriva persoanelor care doresc să obţină azil este cu adevărat groaznică', a adăugat ea.
Vezi și: Trump - Regele Salman al Arabiei Saudite, remarcă mai puţin obişnuită
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News