Ana Aslan, celebrată de UNESCO și Academia Română

Ana Aslan / Foto: Wiki Commons
Ana Aslan / Foto: Wiki Commons

Moștenirea Anei Aslan este celebrată în 2024 de de Comisia Națională a României pentru UNESCO și Academia Română printr-un eveniment aniversar „Ana ASLAN – 50 de ani în Academia Română”.

S-au alăturat demersului și reprezentanții Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, care de mai mulți ani au ca preocupare principală au ca preocupare principală cercetările în domeniul longevității.  

Ana Aslan este una dintre valorile emblematice ale României, cunoscută la nivel mondial pentru pionieratul său în gerontologie. Ea a dezvoltat produse și terapii inovatoare care au îmbunătățit calitatea vieții vârstnicilor. Printre acestea, Gerovital, cunoscut și sub numele de vitamina H3, a fost un tratament revoluționar pentru ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă și a fost brevetat în peste 30 de țări. Aslavital, un alt produs geriatric dezvoltat împreună cu farmacista Elena Polovrăgeanu, este destinat tratării afecțiunilor cutanate și îmbunătățirii sănătății pielii.

Numeroase personalități internaționale, precum Lillian Gish, Somerset Maugham, Omar Sharif, Sophia Loren, Frank Sinatra, Pablo Neruda, Marlene Dietrich, Salvador Dali, Miguel Asturias, Charlie Chaplin, Mareşalul de Gaulle, preşedintele Richard Nixon, John F. And Jaqueline Kenedy, Sir Winston Churchil, Regele Arabiei Saudite, cancelarul Konrad Adenauer, Aristotel Onasis, Indira Ghandi, Yaser Arafat au urmat tratamente cu Gerovital.

Celebrarea a 50 de ani de la integrarea sa în Academia Română evidențiază impactul muncii sale și dedicarea în promovarea longevității și îmbătrânirii sănătoase la nivel internațional. Ana Aslan a fost un pionier în gerontologie, iar munca ei continuă să influențeze tratamentele anti-îmbătrânire și studiile asupra longevității în întreaga lume.

Implicarea Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României demonstrează și de această dată angajamentul angajamentul asumat de a susține inovația și cercetarea în promovarea unei vieți mai lungi și mai sănătoase.

„Participarea noastră la acest eveniment este o ocazie de a onora moștenirea Anei Aslan și de a continua misiunea ei de a promova o îmbătrânire sănătoasă. Suntem dedicați să avansăm cercetările în longevitate și să contribuim la bunăstarea vârstnicilor”, a declarat reprezentantul Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României prezent la eveniment.

Recent, Senatul Științific a anunțat realizarea singurei cercetări făcute în țara noastră privind „Zonele albastre ale longevității în România”. În cadrul studiului va fi realizată o hartă a localităților cu un procent ridicat de seniori peste 90 de ani și va fi efectuat primul studiu calitativ de identificare și analiză a factorilor de longevitate a seniorilor români din aceste zone.

Evenimentul „Ana ASLAN – 50 de ani în Academia Română” nu este doar o celebrare a unei figuri emblematice, ci și o recunoaștere a impactului său mondial în domeniul gerontologiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel