Ana Bărbosu, în pericol din cauza unui fals jandarm

FOTO: Jandarmeria Română
FOTO: Jandarmeria Română

Jandarmii vrânceni au depistat un bărbat care era îmbrăcat cu haine cu însemnele Jandarmeriei și care avea asupra sa o armă neletală.

Evenimentul la care gimnasta Ana Maria Bărbosu a primit distincția de ”Ambasador al municipiului Focșani”, pentru medalia de bronz obținută la Paris, a fost marcat de un incident neobișnuit pentru România.

Un bărbat care purta obiecte vestimentare cu însemnele Jandarmeriei, fără drept și având asupra sa o armă neletală, a fost depistat de jandarmii vrânceni, scrie Agerpres.

Bărbatul a fost legitimat și a fost condus la audieri, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Vrancea. 

”Echipajul din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Focșani, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu la o adunare publică avizată, în Piața Unirii din Municipiul Focșani, a identificat un bărbat purtând obiecte vestimentare cu însemnele Jandarmeria și având asupra sa un pistol care, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este de tip airsoft.

S-a procedat la interceptarea și legitimarea persoanei în cauză, stabilindu-se faptul că acesta nu avea dreptul de a purta uniforma și nici de a deține arme neletale la adunările publice", a precizat IJJ Vrancea, citat de Agerpres.

FOTO: IJJ Vrancea

Potrivit Jandarmeriei, tânărul a fost condus la sediul Poliției în vederea continuării cercetărilor, iar pistolul i-a fost confiscat.

Ce riscă bărbatul, potrivit Codului Penal

În acest caz au fost întocmite acte se sesizare cu privire la săvârșirea faptelor prevăzute de articolul 372 litera b) Cod Penal - Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Potrivit Art. 372 din Codul Penal, ”(1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun:

a) cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire;

b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru șocuri electrice;

c) substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanțelor prevăzute în alin. (1) se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanțelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităților publice, instituțiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spațiile rezervate desfășurării procesului electoral se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Citește și: Gimnasta Ana Bărbosu, ”Ambasadorul municipiului Focșani”. Distincție specială pentru medaliata olimpică de la Paris 2024

Medaliata olimpică, omagiată în fața a mii de focșăneni

"Vă mulțumesc că ați venit în număr atât de mare. Le mulțumesc părinților, antrenorilor, colegelor, prietenilor și nu în ultimul rând primăriei pentru această primire călduroasă, doamnei inspector (Vica Mincă, inspector de sport - n.r.) pentru că susține performanța sportivă și școlară și că ne sunt recunoscute meritele. (...)

Consider că orice ai încerca să faci în viață la un nivel înalt la un moment dat devine greu, însă rezultatele vor veni dacă ești perseverent și te dedici scopului pentru care muncești. Cred că bucuria și mândria pe care o simți în momentul în care reușești te fac să uiți de toate momentele grele și îți dau putere să mergi în mai departe", a transmis publicului Ana Maria Bărbosu.

Gimnasta își va primi, vineri, medalia de bronz pe care a câștigat-o de două ori, pe sol, respectiv la TAS.

Medalia câștigată la TAS și pe care i-o vor înmâna Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, și  președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a ajuns în România, luni, iar potrivit COSR nu este exact aceeași pe care a primit-o americanca Jordan Chiles.

Ceremonia va avea loc vineri, la ora 15.30, pe esplanada Casei Olimpice din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel