Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Irina Begu și Monica Niculescu, calificate la JO 2024

FOTO: DC News
FOTO: DC News

Patru jucătoare din România de tenis s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.

 

UPDATE: ”Confirmare pentru Monica Niculescu, Team Romania va avea 4 jucătoare de tenis la Paris 2024. Niculescu va concura doar la dublu în competiția olimpică de la Roland Garros. Ea va face pereche pe tabloul olimpic de dublu cu Irina Begu. Vor juca la dublu și Ana Bogdan, în pereche cu Jaqueline Cristian”, a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe Facebook.

Monica Niculescu (36 de ani) este jucătoarea cu cele mai multe participări în competiția pe echipe (Fed Cup până în 2020, Billie Jean King Cup din 2021), cu 20 de nominalizări, cu 55 de meciuri disputate, în care a înregistrat 33 de victorii (15 la simplu) și 22 de înfrângeri (12 la dublu).

Știrea inițială

Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Begu au obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, acestea urmând să reprezinte România în proba de simplu, a anunțat Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

”Trei jucătoare de tenis vor concura în proba de simplu pentru Team Romania la Jocurile Olimpice de la Paris: Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Begu.

După tragerea liniei în clasamentul mondial, pe 10 iunie (n.r când a fost publicat clasamentul de după Grand Slam-ul de la Roland Garros), și, după validarea criteriilor de eligibilitate ale Federației Internaționale, cele trei jucătoare au fost incluse în Echipa Olimpică și vor juca pe zgura de la Roland Garros”, se arată în anunțul făcut de COSR pe pagina oficială de Facebook.

În clasamentul din 10 iunie 2024, Ana Bogdan se afla pe locul 49 WTA, Jaqueline Cristian pe locul 66 WA, iar Irina Begu pe locul 131 WTA, aceasta din urmă obținând derogare din partea Comitetului Olimpic Internațional, având clasamentul protejat, locul 49 WTA, din motive medicale.

De asemenea, COSR a transmis că România ar mai putea avea o reprezentată la Paris, în proba de dublu feminin.

”În așteptare, pentru realocare în competiția de dublu feminin se află și Monica Niculescu”, a precizat COSR.

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, la simplu, cele două fiind eroinele din meciul cu Ucraina, victorie care a dus la calificarea în premieră în turneul final al Billie Jean King Cup, iar Monica Niculescu (36 de ani) este jucătoarea cu cele mai multe participări în competiția pe echipe (Fed Cup până în 2020, Billie Jean King Cup din 2021), cu 20 de nominalizări, 33 de victorii (15 la simplu) și 22 de înfrângeri (12 la dublu).

105 sportivi pentru Romania Team

Cu acestei trei nume, Team Romania a ajuns la 105 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de vară de la Paris (26 iulie -11 august)

Sportivii români calificați la JO 2024 până în acest moment:

Atletism (12): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Stella Rutto (3.000 m obstacole), Andreea Taloș (triplusalt), Diana Ion (triplusalt), Alin Firfirică (disc), Alexandru Novac (suliță), Florentina Iușco (lungime) și Rareș Toader (greutate).

Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);

Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 - 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuță (C2 - 500 m);

Canotaj (45 locuri cotă): simplu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, categorie ușoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;

Ciclism (1): Ede Molnar (mountain bike);

Gimnastică artistică (6): echipa feminină (Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda); Andrei Muntean;

Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;

Haltere (2): Mihaela Cambei (cat. 49 kg) și Loredana Toma (cat. 71 kg)

Înot (3): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber), Rebecca Aimee Diaconescu (200 m liber);

Judo (1): Alex Creț (90 kg);

Lupte (5): Andreea Beatrice Ana (lupte libere, cat. 53 kg), Kriszta Tunde Incze (lupte libere, cat. 62 kg), Cătălina Axente (lupte libere, cat. 76 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, cat. 130 kg), Răzvan Arnăut (lupte greco-romane, cat. 60 kg);

Polo pe apă (13): 13 locuri cotă - echipa masculină;

Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);

Tenis de câmp (3): Ana Bogdan (simplu feminin), Jaqueline Cristian (simplu feminin) și Irina Begu (simplu feminin);

Tenis de masă (5): 3 locuri cotă - echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt); Bernadette Szocs și Elizabeta Samara (simplu feminin), Ovidiu Ionescu și Eduard Ionescu (simplu masculin);

Tir cu arcul (1): Mădălina Amăistroaie;

Triatlon (1): Felix Duchampt;

Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6), conform Agerpres.

Citește și: Simona Halep, discurs emoționant la Sports Festival: Mă gândesc la revenire. Sper să vă am alături

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel