Ana Bogdan și Gabriela Ruse, eliminate de la Wimbledon

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

România a rămas cu o singură sportivă pe tabloul principal de la Wimbledon, după ce Ana Bogdan și Gabriela Ruse au fost eliminate în turul inaugural.

Ana Bogdan (locul 50 WTA) a ratat calificarea în turul secund al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a pierdut setul decisiv, în tie-break, în fața ibericei Cristina Bucșa (locul 64 WTA), în 3 ore și 15 minute de joc.

Românca a cedat primul set, scor 4-6, a avut o revenire senzațională și a trimis meciul în decisiv, unde a avut două mingi de meci ratate. La scorul de 5-4, cu avantaj pentru iberică, meciul a fost întrerupt din cauza ploii. 

Cea de-a doua jucătoare din România, care a jucat astăzi în turul inaugural, Gabriela Ruse a pierdut, scor 3-6, 6-1, în fața Elenei Rîbakina, campioana din 2022, în numai 70 de minute de joc.

Venită din calificări, Ruse a avut un parcurs foarte bun, însă tragerile la sorți pe tabloul principal nu i-au fost deloc prietenoase, întâlnind o jucătoare cu experiență.

”Îmi pare rău că nu ne vedem după o victorie, asta e viața. Din păcate, tragerea la sorți nu a fost extraordinară, cred că mai prost de atât nu se putea.

Dar nivelul meu încă nu este de Top 10, să nu uităm că am început sezonul cu 4 luni mai târziu, am avut o accidentare foarte gravă la începutul anului.

Sunt foarte fericită cu ceea ce s-a întâmplat săptămâna asta la Wimbledon. Parcursul meu e din ce în ce mai bun.

Astăzi nu am avut foarte multe șanse, ea m-a dominat fără drept de apel de la început până la sfârșit și clar a fost jucătoarea mai bună de pe teren”, a spus Gabriela Ruse, citată de Eurosport.

De asemenea, Gabriela Ruse a vorbit și despre accidentarea suferită în timpul meciului, ca urmare a alunecării pe suprafața de joc.

”Am căzut destul de rău, într-adevăr, terenul era destul de umed, nu-mi dau seama încă de ce, cred că din cauza umidității pentru că am jucat cu terenul acoperit din cauza ploii, a condițiilor meteo. Încă nu-mi dau seama dacă este o accidentare sau mai mult doar o sperietură, dar știu sigur că am căzut destul de rău", a adăugat Ruse.

Anca Todoni, în turul doi, meci greu cu Coco Gauff

Anca Todoni (locul 141 WTA), va juca marți, împotriva jucătoarei Coco Gauff (locul 2 WTA, campioana la US Open 2023). 

Reamintim că Anca Todoni este singura sportivă din România care s-a calificat în turul secund pe tabloul de simplu de la Wimbledon. 

Venită din ”calificări”, până să ajungă, în premieră pe tabloul principal ak unui Grand Slam, tânăra sportivă a depășit-o pe rusoaica Ekaterina Makarova (28 de ani, locul 181 WTA), scor 6-3, 6-2,  a trecut de australianca Kimberly Birrell (26 de ani, locul 132 WTA), scor 6-7 (2), 7-5, 6-4, respectiv de iberica Nuria Parrizas-Diaz (32 de ani, locul 166 WTA), scor 6-2, 6-4.

În turul inaugural, Todoni a învins-o pe Olga Danilovic (Serbia, 23 de ani, locul 116 WTA), scor 7-5, 6-1.

Citește și: Sonay Kartal o surprinde pe Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 29, obținând prima sa victorie la Wimbledon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel