Ana Oroș a murit în timp ce alerga pe malul Lacului Morii. Avea 43 de ani. Decesul a venit după un atac al câinilor din zonă.
Ana Oroș a murit în 21 ianuarie 2023, lângă Lacul Morii, ucisă de câini. Se pare că decesul acesteia a avut loc pe o proprietate privată, conform anchetei făcute de Corpul de Control al lui Nicușor Dan, citate de g4media. Terenul, deși privat, nu era curățat sau împrejmuit.
”Locul incidentului se află pe parcela nr. 207909, în apropierea laturii care se învecinează cu parcela nr. 212194, ambele parcele aflate în proprietate privată, fiind consemnat dreptul de proprietate al SC SLR IP Ilfov Development SRL (pentru parcela nr. 207909), respectiv Stoian Florea (pentru parcela nr. 212194). Referitor la locul incidentului și la faptul că terenul se află în proprietate privată, facem precizarea că echipajele ASPA nu au competențe privind capturarea câinilor fără stăpân aflați pe proprietate privată” arată sursa citată.
Compania proprietară a terenului are Cod Caen 4110, respectiv ”dezvoltare (promovare) imobiliară”.
În apropierea terenurilor respective se aflau două stâne de oi, una abandonată, ceea ce ar favoriza prezența câinilor în zonă, mai notează ancheta Corpului de Control. În zona în care a fost ucisă Ana Oroș au fost găsite gunoaie, precum și leșul unui măgar.
Ancheta a mai descoperit ca factori agravanți pentru situația câinilor fără stăpân ”terenurile neîngrădite și nesalubrizate, șantierele ansamblurilor imobiliare (unde sunt aduși / se aciuează câini) precum și diverse societăți cu sedii în zonă ce facilitează mișcarea neîngrădită a câinilor pe domeniul public și persoane fizice ce nu își țin permanent în incinta proprietăților private câinii”.
De altfel, în ciuda numeroaselor capturări din zonă, pe Lacul Morii apare continuu un număr constant de câini, mai arată ancheta. Cu patru zile înainte de decesul Anei Oroș, ASPA făcuse o adresă, din cauza unor câini care ieșeau pe domeniul public, către Poliția Locală Sector 6. ”În ceea ce privește Poliția Locală Sector 6, ASPA precizează că aceștia se prezintă la solicitări în teren alături de echipajele ASPA, dar nu aplică sancțiuni pentru nesterilizare și nemicrocipare deoarece consideră că nu au competențe în acest sens. Participarea în cadrul campaniilor ASPA de informare pentru sterilizare/microcipare a fost foarte redusă” mai arată documentul citat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci