ANAF va vinde o serie de mașini de lux chiar și cu suma de 3.900 de lei. Iată ce trebuie să conțină dosarul depus de doritorii unui astfel de autoturism.
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate la licitație mașini de lux, începând cu suma de 3.900 de lei. Autoturismele ce pot fi acum ale românilor au fost confiscate de la persoanele care nu și-au plătit datoriile la timp și care trebuie să plătească, potrivit unui material realizat de Spynews.
Conform anunțurilor făcute de ANAF, prețurile pornesc de la 3.900 de lei pentru autoturisme ca BMW, Audi și Volvo. Mașinile pot fi luate la licitație de orice român care îndeplinește condițiile necesare.
Un BMW 535 i, de exemplu, a fost licitat pe data de 19 octombrie, iar prețul de pornire a fost de numai 3.954 lei. Un alt autoturism, un Audi A2 8P, la un an de fabricație mai nou decât cel al BMW-ului, a fost licitat cu un preț de pornire de la 10.859 lei, în timp ce pentru un Volvo V70 din anul 2000, prețul de pornire a fost de numai 3.954 lei.
Licitația pentru un Mercedes Benz E 220 CDI, fabricat în anul 2003, licitația a pornit de la 10.271 lei, iar pentru un Volkswagen 7M din anul 2004, 8.413 lei.
- oferta de cumpărare;
- dovada plăţii taxei de participare sau a constituirii garanţiei sub forma scrisorii de garanţie, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei;
- împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant;
- copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului, pentru persoanele juridice române;
- actul de înmatriculare tradus în limba română, pentru persoanele juridice străine,;
- copie de pe actul de identitate, pentru persoanele fizice române;
- pentru persoanele fizice străine, copie de pe actul de identitate/paşaport;
- declaraţia pe proprie răspundere a ofertantului prin care certifică faptul că nu este persoană interpusă cu debitorul.
ANAF, prin Serviciul de valorificare bunuri București din cadrul Direcției operative de valorificare bunuri confiscate – Direcția generală de executări silite cazuri Speciale, a organizat săptămâna trecută 0 licitație publică în urma cpreia a realizat încasări semnificative la bugetul de stat. Încasările, în sumă de 326.325 de lei, au fost realizate prin valorificarea unui grup de obiecte metale și/sau pietre prețioase compus din 136 de obiecte din aur.
Valorificarea s-a desfășurat cu respectarea prevederilor art. 22 alin. (1) din H.G nr. 731 /2007 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței Guvernului nr. 1412007 pentru reglementarea modului și condițiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
La începutul lunii august, președintele ANAF, Lucian Heiuș, spunea că încasările ANAF au sporit cu 23% în primul semestru. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a realizat încasări în valoare de 179,9 miliarde de lei în primul semestru, în creştere cu 23,1%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat, luni, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă de prezentare a Raportului de activitate al ANAF pentru semestrul I 2022.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci