Analiști de operațiuni militare: Atacurile rusești din nord-estul și estul Ucrainei au fost prost concepute

Analiștii de operațiuni militare de la Institute for the Study of War, cu sediul în SUA, au prezentat cea mai recentă evaluare, după luptele de sâmbătă.

Rusia „nu a reușit să încercuiască și să izoleze Kievul cu atacuri mecanizate și aeropurtate, așa cum plănuise în mod clar să facă", au transmis analiștii institutului.

Înaintarea rusă se concentrează acum pe atacuri directe asupra capitalei Ucrainei, cu atacuri din nord-estul orașului și de pe un flanc îngust al râului Dnipro, care se află lângă Kiev.

Forțele ruse au „abandonat temporar" atacurile asupra orașelor Cernikov și Harkov, observând că forțele par să ocolească aceste orașe pentru a merge mai departe spre Kiev.

Atacurile Rusiei asupra acestor orașe din nord-est și est au eșuat deoarece au fost „prost concepute și executate" și s-au confruntat cu „o rezistență mai hotărâtă și mai eficientă decât se așteptau", a declarat Institutul.

Succesele Rusiei în sudul Ucrainei reprezintă cel mai mare pericol și „amenință să dezmembreze apărarea de succes a Ucrainei în nord și nord-est”, notează Mediafax.

Comisia Europeană propune excluderea unor bănci ruse din sistemul bancar „Swift”

Comisia Europeană a anunţat, sâmbătă seară, că, în coordonare cu Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada şi Statele Unite, va propune excluderea unui anumit număr de bănci ruse din sistemul de tranzacţii interbancare „Swift".

„În coordonare cu Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada şi Statele Unite, voi propune noi măsuri ale liderilor Uniunii Europene în sensul consolidării reacţiei noastre faţă de invazia Rusiei în Ucraina şi în scopul perturbării abilităţilor lui Vladimir Putin de finanţare a aparatului de război", a declarat, pe Twitter, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

„În primul rând, ne vom angaja să procedăm astfel încât un anumit număr de bănci ruse să fie excluse din sistemul Swift. Această măsură le va împiedica să desfăşoare operaţiuni internaţionale şi va bloca eficient exporturile şi importurile ruse. În al doilea rând, vom paraliza activele Băncii Centrale ruse, iar tranzacţiile vor fi blocate", a subliniat Ursula von der Leyen, conform cotidianului Le Monde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel