EXCLUSIV  Analiza DCSport. Cine câştigă EURO 2024

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ştim sferturile de finală ale EURO 2024, ştim exact cum arată ambele jumătăţi de tablou. 

România, din nefericire, a fost eliminată de Olanda în optimile de finală ale EURO 2024, scor 3-0, după un meci dominat de batavi. Olanda, astfel, va înfrunta Turcia în sferturile de finală. Celelalte meciuri vor fi disputate între Portugalia şi Franţa, Germania şi Spania, Anglia şi Elveţia. 

Spania, echipa cu cel mai solid joc 

De departe, spaniolii par favoriţi pentru a se impune la EURO 2024. Au primit un singur gol în 4 meciuri disputate până acum la EURO 2024 şi au învins, pe rând, Croaţia, Italia, Albania şi Georgia, având şi o dominare clară. Dezavantajul Spaniei poate consta în tinereţea anumitor jucători. Lamine Yamal încă nu a împlinit 17 ani, iar asta se vede în unele decizii luate în timpul jocului, iar Nico Williams are şi el doar 21 de ani. 

În plus, Spania nici nu are un cuplu de fundaşi centrali extrem de solizi, cum era, de exemplu, Sergio Ramos. Aymeric Laporte şi Robin Le Normand pot fi depăşiţi de atacanţii echipelor adverse, în timp ce Nacho Fernandez poate compensa vârsta cu experienţa vastă acumulată în tricoul lui Real Madrid. 

Germania, inconstantă 

Nemţii au pornit ca din tun la EURO 2024 şi au spulberat Scoţia cu 5-1. dar au profitat şi de o eliminare a unui jucător scoţian. În 10 oameni, Scoţia s-a mulţumit să se apere şi a fost victimă sigură. Ungaria a fost şi ea învinsă de Germania, scor 2-0, dar vecinii noştri nu au arătat nici ei o formă extraordinară la acest EURO, plecând acasă încă din faza grupelor. 

Elveţia le-a pus reale probleme germanilor şi puteau chiar să îi învingă, dacă Niklas Fulkrug nu reuşea să egaleze în minutele de final pentru Germania. 

În optimi, cu Danemarca, într-un meci întrerupt de grindină, Germania a avut ocazii, dar nu a fost sigură de calificare, pentru că şi danezii au pus probleme. Două decizii controversate ale arbitrilor au dus la acordarea unui penalty pentru Germania, iar de acolo meciul a curs în favoarea lor. Întâi, danezilor li s-a anulat un gol pe motiv de offside, iar la faza imediat următoare germanii au primit penalty pentru un henţ în careu, sesizat de VAR. 

Portugalia s-a chinuit cu Slovenia 

Portugalia a pornit în competiţie ca una dintre marile favorite, dar nu a reuşit, cel puţin până acum, să îşi confirme statutul. Au învins Cehia cu 2-1, după ce au fost conduşi, au spulberat Turcia cu 3-0 şi au fost învinşi de Georgia, într-un meci care a părut mai mult un "gentlemans agreement", pentru a evita Spania în optimi. 

Au picat cu Slovenia şi s-au calificat la loviturile de departajare, după 0-0 în 120 de minute. Cristiano Ronaldo a ratat şi un penalty la finalul primei reprize de prelungiri, însă s-a revanşat la loviturile de departajare, unde a fost primul care a marcat. Mare parte din meritul calificării Portugaliei se datorează, însă, lui Diogo Costa, portarul portughez care a apărat 3 lovituri de departajare şi a blocat un gol ca şi făcut al slovenilor în prelungiri, când Sesko a scăpat singur spre poartă. 

CITEŞTE MAI MULTE PE DCSPORT.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel