Analiză de laborator: Lapte ”natural” contaminat cu antibiotice și germeni

laborator analize lapte
laborator analize lapte

De Ce News predat spre analiză către Institutul de Cercetări Alimentare-ICA Research & Development- o sticlă cu lapte cumpărat de la un comerciant ambulant din zona Cotroceni din București, din piața volantă. Laptele era vândut în sticle de Cola de doi litri, refolosite.

Prezența reziduurilor detectabile de antibiotice în lapte nu este permisă. Laptele analizat prezintă reziduuri detectabile de tetracicline. Siguranța consumatorului poate fi pusă în pericol de acest lapte, deoarece unele antibiotice pot cauza alergii grave, chiar șoc anafilactic. Tetraciclinele sunt cunoscute ca putând cauza reacții alergice. Expunerea la doze slabe de antibiotice creează rezistență la acestea, selecționând tulpinile patogene cele mai rezistente și care, în caz de îmbolnăvire nu mai reacționează la tratament”, arată rezultatele analizei de laborator, realizată de ICA.

De cinci ori mai mulți germeni decât limita admisă

„Laptele crud destinat vânzării directe către consumatorul final trebuie sa corespundă cerințelor legale europene (germeni totali max 100 000 UFC/ml). Laptele analizat conține 470 000 UFC/ml, adică depășeste această valoare, fiind neconform cu norma europeană. Depașirea de aproape 5 ori a limitei la încărcătură microbiologică totală ridică semne de întrebare privind potențială prezența a unor bacterii patogene și toxigene, cum sunt, de exemplu, stafilococii coagulazo pozitivi, a caror toxină este termorezistentă (adică ramâne în lapte după fierbere sau pasteurizare și poate cauza toxiinfecții alimentare)”, mai arată rezultatele analizei comandate de De Ce News. Trebuie specificat că laptele predat spre analiză a fost cumpărat într-o perioadă cu temperaturi scăzute, iar în cazul în care s-ar fi înregistrat temperaturi mai ridicate, numărul de germeni ar fi fost chiar mai mare.

Consulta aici rezultatele analizei de laborator.

Citește și:

Consumatorii de lapte natural înghit în 85 la sută din cazuri puroi de la animale

Tradiţia brânzei de burduf în scoarţă de brad ne lasă fără păduri – GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel