ANALIZĂ Noi miniștri din Guvernul Ponta IV. Aspecte neștiute din CV-ul lor

În noul Guvern, Ponta IV, figurează câteva nume noi, personalități politice despre care nu se știu prea multe.

În cele ce urmează vă prezentăm o biografie completă a noilor miniștri.

1. Mihai Tudose

Deputatul Mihai Tudose, numit recent la conducerea PSD Brăila, în locul lui Gheorghe Bunea Stancu, ar urma să preia portofoliul Economiei, în Guvernul Ponta IV, înlocuindu-l astfel pe Constantin Niţă. Acesta are 47 de ani, este căsătorit şi are un copil.

Începând cu anul 1992, acesta a intrat în politică, fiind şef de birou senatorial. În 1999 a devenit consilier judeţean, iar din 2000 şi până în prezent este deputat. Din 2004 până în 2008 a fost preşedintele organizaţiei municipale a PSD Brăila. Tot din 2004, Tudose este preşedinte la Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor.

Preşedinte al PSD Brăila

Pe data de 12 decembrie, Mihai Tudose a fost ales, cu unanimitate de voturi, președinte al PSD Brăila.

El nu a avut un contracandidat pentru această funcţie. Tudose a declarat că unul din obiectivele sale este ca în PSD Brăila „nimeni să nu mai ia decizii de capul lui”. „Deciziile se iau în colectiv, în forurile statutare. Cine nu se supune deciziei de grup are o variantă foarte democratică să ne lase pur şi simplu în pace. Face parte din proiectul meu pentru un nou stil de a conduce organizaţia”, a spus Tudose.

Studii

În perioada 1991-1994, Tudose a urmat cursurile Facultăţii de ştiinţe juridice şi administrative, Bucureşti , apoi, în 2001, un curs postuniversitar de management şi gestiune a afacerilor. În 2002 a urmat un curs de specializare la Bruxelles, referitor la controlul parlamentar al fortelor armate NATO.

În perioada 2006-2007 a efectuat un master în politici economice Europene la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. În 2007 şi-a completat studiile cu un curs de specialitate privind analiza şi rezolvarea conflictelor armate la Georgetown University, Statele Unite ale Americii, în colaborare cu Colegiul Naţional de Apărare.

În 2007, Tudose a devenit doctorand la Academia Naţională de Informaţii. 

Declarație de avere

Deputatul are o locuinţă de 97 metri pătraţi în municipiul Brăila, achiziționată în anul 2006. De asemena, acesta deține două autoturisme, marca Mercedes, fabricate în 2008 şi 2009, precum şi o colecţie filatelică în valoare de 30.000 de euro. 

În declaraţia de avere, publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor, apare şi o datorie de 15.000 de euro pe care Tudose o are la Constantin Vlase. 

2. Sorin Cîmpeanu

Propunerea PC pentru Ministerul Educației este Sorin Cîmpeanu. Acesta are 46 de ani și este rectorul Universității de Agronomie de doi ani, iar din vara anului 2013 ocupă funcția de președinte al Consiliului Național al Rectorilor din România.

Studii

„Accesul la educație, simplificarea curriculei, modernizarea evaluarii, dezvoltarea învățământului profesional și tehnic. La nivelul cercetarii sunt proiecte mari începute și trebuie continuate: proiectul laserului de la Măgurele”, a declarat Cîmpeanu.

Cîmpeanu este absolvent al Colegiului Național Sfântul Sava din București (1982-1986), urmând apoi cursurile Universității Agronomice și medicină Veterinară București - Facultatea de Îmbănătățiri Funciare și Ingineria Mediului.

Începând cu anul 1992 a fost, pe rând, preparator, asistent, lector şi conferenţiar la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti - Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului.

Profesional

Cîmpeanu este membru fondator al Centrului de Excelenţă în Cercetare în domeniul Biotehnologiilor – BIOTEHNOL şi face parte din Consiliul de Administraţie al Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare – ANIF.

De asemenea, este membru al Comitetului Internaţional Hidrologic Român (CIHR), al Federaţiei pentru Dezvoltare Rurală din România (FDR), al Centrului de Excelenţă în Cercetare şi Inginerie Rurală şi Protecţia Mediului (CEXIRPM), precum şi al Societăţii Naţionale pentru Ştiinţa Solului.

A publicat, de-a lungul timpului, 82 de articole ştiinţifice, precum şi 11 cărţi de specialitate şi manuale universitare.

În anul 2002, Sorin Cîmpeanu a primit premiul naţional „In Hoc Signo Vinces”, acordat pentru întreaga activitate de cercetare, din partea Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior.

A mai fost recompensat cu medalia „Meritul pentru Învăţământ”, acordată în anul 2004 de către Preşedinţia României.

Declarație de avere

Acesta deține un apartament de 72 de mp în București, cumpărat în 2008 împreună cu soția, conturile și depozitele din bănci numărau în urmă cu doi ani  peste 60.000 de euro și peste 25.000 USD. La rândul ei, soția avea un cont de 40 986 euro. Cîmpeanu mai deținea acțiuni în valoare de 3 000 de lei și a acordat împrumuturi de 10 000 de euro în nume personal. Salariul rectorului s-a ridicat în 2011 la 157 220 lei, la care se adăugau bani din proiecte de cercetare, participare la comisii de doctorat și ARACIS, de 90 460 lei. Soția a obținut și ea la aceeași universitate un salariu de 33 660 lei, iar din activități de cercetare alți 49 929 de lei. 

3. Graţiela Gavrilescu

Acesta este propunerea Partidului Reformator Liberal pentru ministerul Mediului.

„Mi-am propus să fiu un ministru eficient. Va fi un proiect integrat. Toti ştim ca vrem să trăim într-un mediu curat”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

Grațiela Gavrilescu are 48 de ani și s-a născut în București.

Studii

În anul 1989 a absolvit Facultatea de Tehnologie Petrochimică - Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti. În 1992 a obținut o diplomă de absolvire studii postuniversitare de marketing industrial la Institutul de Management Bucureşti.

În anul 1994 s-a specializat probleme de medicina muncii la Institutul de Medicină Bucureşti, iar în 2007 a primit o diplomă de absolvire de studii postuniversitare management în administraţia publică locală - I.N.A. Bucureşti.

"Sunt inginer chimist. Am terminat, ca si multi dintre voi, UPG-ul, dupa care am urmat studii postuniversitare de marketing industrial si de medicina muncii. Am debutat ca inginer tehnolog, dupa care vremurile s-au schimbat si am ajuns sa imi conduc propria afacere. Am avere, si sunt mandra de ea, pentru ca o am din munca mea si a inaintasilor mei", scrie aceasta pe gratiela.ro.

Avere

Aceasta deține 4 terenuri și 3 locuințe, dar și 3 mașini. Obiectele de valoare pe care le are în posesie se ridică la suma de 5.000 de euro, potrivit cdep.ro.

4. Sorin Grindeanu 

Deputatul este propus pentru preluarea portofoliului Comunicaţiilor.

Acesta s-a născut în Caransebeș în anul 1973 (41 ani) și este căsătorit.

Studii

Între 1992 - 1997 a urmat cursurile Universitatății de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică, iar între 1997 - 1998 studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia înformatică

În anul 1999  a obținut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna - Italia, în domeniul statistică socială.

Anul 2001 i-a adus specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt - Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia și Metropolitan Leeds University din Marea Britanie.

Acesta a publicat trei volume

- “Introducere în informatica socială”, editura Universitatea de Vest, 2000

- “Tehnoredactarea computerizată”, editura Universitatea de Vest, 2002

- “Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, editura Ionescu, 2002

În anul 1996 a intrat în politică, fiind membru PDSR.

Avere

Potrivit declarației de avere de pe cdep.ro, acesta deține 2 terenuri, unul din 2005 și altul din 2011. Acesta mai are în posesie 2 case (ambele în județul Timiș). 

Sorin Grindeanu mai are și un Motociclu ATW, marca Linhai.

5. Ionuţ Vulpescu 

Secretarul executiv al PSD a fost propus pentru şefia Ministerului Culturii.

Studii

Social-democratul Ionuţ Vulpescu are 38 de ani, a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, are un master în Doctrină şi Cultură şi un doctorat în Filosofie.

Avere

Ionuţ Vulpescu deţine împreună cu soţia sa, Ana-Maria Vulpescu, un apartament în Bucureşti, de 70,55 metri pătraţi, dobândit în 2008, printr-un contract de vânzare-cumpărare. Cei doi mai deţin un teren intravilan în Bucureşti, în suprafaţă de 14,17 metri pătraţi, dobândit tot în anul 2008, printr-un contract de vânzare-cumpărare, potrivit declaraţiei de avere a lui Vulpescu, postată pe site-ul Camerei Deputaţilor şi datată 11 iunie 2014.

Ionuţ Vulpescu nu are conturi şi depozite bancare, nici plasamente şi investiţii directe şi nici nu deţine vreun autoturism. În schimb, acesta are un credit în valoare de 40.000 de euro, contractat în anul 2007 la Volksbank şi scadent în 2037.

6. Adrian Anghel

Senatorul PSD ar urma să gestioneze relaţia cu românii din străinătate.

Adrian Anghel, propus ministru pentru românii din Diaspora, este senator PSD de diaspora în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală nr.43 și membru în Comisia pentru Afaceri Europene. Noul ministru propus pentru românii din Diaspora este un susținător al votului prin corespondență pentru românii din afara țării.  Adrian Anghel este membru PSD din anul 2000

Studii

Ales senator în circumscripţia pentru românii din afara graniţelor, Adrian Anghel are 56 de ani, a absolvit în 1982 Universitatea Babes Bolyai - Facultatea de Educaţie Fizică, iar în perioada 1983 - 1986 a urmat cursurile Universităţii Northwestern- Chicago şi pe cele ale Feinberg School of Medicine şi se specializează în reabilitare şi fizioterapie.

A fost director al Graphic Impact Group şi director general al MTV Romania. Conform CV-ului este specializat şi ca producător TV.

Declarație de avere

În cea mai recentă declaraţie de avere notează că în 2008 a cumpărat 90 de hectare de teren agricol la Feldioara (Braşov), 800 de metri pătraţi la Săcele, tot în Braşov şi 1000 de metri pătraţi la Feldioara, în judeţul Cluj. El mai are 500 de metri pătraţi de teren şi o casă de vacanţă cumpărate în 2007 la Azuga.

În 2008, Adrian Anghel şi-a cumpărat un apartament de 90 de metri pătraţi în Bucureşti. El mai are bijuterii de 10.000 de euro, achiziţionate în perioada 1985 - 2002, şi ceasuri în valoare de 15.000 de euro, cumpărate între 2000 şi 2010. Are două conturi la Bancpost, de 12.000 de lei şi de 5.400 de euro.

Anghel este acţionar la SC Trasal SRL şi este preşedinte executiv al PSD Diaspora.

7. Andrei Gerea

Acesta este ministrul propus de PLR pentru Energie şi IMM,  și i-a luat locul lui Răzvan Nicolescu, fost ministru tehnocrat al Energiei. Totodată, ministerul delegat pentru IMM-uri, condus până ieri de Florin Jianu, a fost înghiţit de ministerul Energiei. Astfel, Andrei Gerea va fi şef peste două ministere, reunite într-unul singur.

Studii

Viitorul ministru a terminat facultatea la 29 de ani, fiind absolvent al Academiei de Studii Economice Bucureşti – Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică.

În 2001, potrivit CV-ului postat pe Camera Deputaţilor, liberalul a terminat un curs postuniversitar „Managementul Întreprinderii de Comerţ Exterior”.

În perioada 1987-1988, Andrei Gerea a fost electronist automatizări la Automatica SA, apoi, în perioada 1988 – 1991, electronist la ICE Felix Computers SA, între 1991 – 1992 a ocupat funcţia de director comercial la Van Soestbergen SRL, iar din 1993 până în 1997 a fost merceolog la Industrialexport.

Din 1997, a fost manager relaţii cu clienţii la Eximbank, iar ulterior între 2000 – 2001 a fost manager cu relaţii cu clienţii la Emporiki Bank. Gerea a mai lucrat pentru Alpha Bank şi Banca Ţiriac unde a fost director de sucursală între 2002 şi 2004.

Profesional

Gerea s-a înscris în PNL în februarie 1990, iar din 1994 a devenit vicepreşedinte la TNL Bucureşti. Ulterior, a fost vicepreşedintele organizaţiei PNL Sector 1, iar din 2002 până în 2008 a fost vicepreşedintele organizaţiei PNL Argeş.

Între 1996 şi 2004, liberalul a ocupat funcţia de consilier local la Sectorul 1. În perioada 1999 – 2000, Gerea a fost membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale Poşta Română SA.

Propunerea PNL pentru ministerul Economiei se află la al treilea mandat de parlamentar, primul mandat fiind obţinut în legislatura 2004 – 2008.

Declarație de avere

Potrivit cdep.ro, Gerea nu deține terenuri, însă are 2 imobile în județul Argeș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel