Anason stelat, beneficii. Întăreşte SISTEMUL IMUNITAR, combate INFERTILITATEA şi previne CANCERUL GASTRIC

Folosit în medicina tradiţională chineză încă din timpuri străvechi, acest condiment incredibil de parfumat la gust este un remediu natural cu puternice efecte antibacteriene, calmante, antioxidante si imunostimulatoare.

Alegeri prezidentiale 2024

Anasonul stelat, cunoscut şi sub numele de anasonul chinezesc, este fructul unui arbore peren de mici dimensiuni originar din nord-estul Vietnamului şi sud-vestul Chinei. Folosit în bucătărie pentru aromatizarea diverselor preparate dulci sau pentru îmbogăţirea gustului cărnii, anasonul stelat este apreciat şi în băuturile alcoolice, fiind un ingredient esenţial în prepararea unor băuturi ca sambuca sau absintul.

100 de grame de fructe conţin între 1,2 şi 6 grame de ulei volatil compus în proporţie de 80-90% din anetol. De asemenea, are cantități mici de cetone și aldehide anisice și aldehida acetică, lipide (10-20%), protide (20%), zaharuri, amidon, substanțe minerale, vitamina A, complexul B, calciu, fosfor, sulf, fier şi colină.

Previne bolile tractului intestinal

Ceaiul de anason este eficient în prevenirea şi tratarea bolilor tractului gastro-intestinal. Este considerat un remediu perfect în combaterea unor afecţiuni precum balonarea, crampele abdominale, flatulenţa, indigestia, constipaţia, gastrita sau viermii intestinali.

Tratează infecţiile

Anasonul are un puternic efect antibacterian, fiind un adjuvant de excepţie în tratarea infecţiilor cu virsuri, bacterii sau fungi.

Citește și: Ananas, beneficii. Stimulează FICATUL, luptă împotriva RADICALILOR LIBERI, elimină VIERMII INTESTINALI

Combate infertilitatea la femei

Condimentul este în acelaşi timp un stimulent uterin puternic, care ajută la creşterea libidoului, fiind eficient în combaterea infertilităţii şi îmbunătăţirea vieţii sexuale la femei.

Întăreşte sistemul imunitar

Ceaiul de anason ajută şi la întărirea imunităţii naturale a organismului, datorită substanţelor nutritiveconţinute, ce creează o fortăreaţă împotriva atacului radicalilor liberi sau a agenţilor patogeni.

Printre celelalte indicaţii terapeutice ale anasonului stelat se numără prevenirea cancerului gastric, intestinal şi pulmonar,  tratarea hepatitei virale, ameliorarea simptomelor de răceală şi gripă, calmarea arsurilor stomacale și rectale şi a durerii, stimularea secreției salivare, gastrice, intestinale și pancreatice, excitarea peristaltismul intestinal şi combaterea anorexiei.

Contraindicaţii

Consumat aleatoriu, fără consultarea medicului, sau în doze necorespunzătoare, ceaiul de anason prezintă un risc de intoxicații și efecte secundare nocive. Cele mai frecvente dintre acestea sunt convulsiile, vărsăturile şi irascibilitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel