Anastase: Băsescu a spus clar că îl susţine pe Boc la şefia PDL

anastase boc
anastase boc

Roberta Anastase a declarat, vineri, că, în momentul în care are ceva de spus, Traian Băsescu spune cu subiect şi predicat, iar şeful statului şi-a declarat susţinerea pentru Emil Boc, în timp ce propunerea de creştere a numărului de delegaţi la congres a fost făcută de cei trei candidaţi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că Emil Boc este un om care ia decizii drepte, dar nu le ia bătând cu pumnul în masă, în timp ce opţiunea de imagine a lui Vasile Blaga a fost aceea de a nu ieşi la luptă în prim plan, informează Mediafax. "Emil Boc este preşedintele sub al cărui mandat am câştigat toate alegerile, toate competiţiile electorale. E o tradiţie pe care sper să o continuăm. PDL a fost partidul care şi-a asumat guvernarea într-o perioadă dificilă şi a trimis la funcţia de premier chiar preşedintele partidului. Cred că, pe măsură ce rezultatele pozitive vor apărea, oamenii vor înţelege cine a reuşit, fără a spune că noi nu am greşit, că am făcut toate lucrurile bune - nici pe departe, nu am să spun lucrul ăsta . (...) A fost o perioadă extrem de dificilă. Emil Boc a fost cel care, conducând Guvernul şi partidul, este cel care va fi identificat de oameni ca fiind omul care a reuşit să scoată ţara din criză", a declarat Roberta Anastase la videochat-ul Realitatea.net.

Referindu-se la Vasile Blaga, ea a afirmat că opţiunea de imagine a acestuia a fost "aceea de a nu ieşi la luptă în prim plan". "Atunci putem să vorbim de un om mai puţin erodat în acest moment, dar asta nu se poate spune că nu se poate întâmpla în scurt timp. Totuşi, Vasile Blaga a fost membru al Guvernului Boc şi este numărul doi în PDL", a continuat Anastase.

Roberta Anastase a mai spus că "un om politic ca Traian Băsescu PDL nu are în acest moment". "Cred că am trecut într-o altă etapă. Acum suntem în faza în care partidele politice nu mai sunt partide de lideri, ci partide de echipe", a punctat preşedintele Camerei Deputaţilor. Ea a negat zvonurile potrivit cărora Traian Băsescu şi-a schimbat preferinţa în ceea ce priveşte candidatul la şefia PDL. "Ştiu că în momentul în care Băsescu are ceva de spus, spune cu subiect şi predicat, iar eu altă declaraţie publică nu am văzut. Niciodată nu ascunde. Băsescu a spus clar că îl susţine pe Emil Boc la şefia partidului. (...) Am avut o discuţie cu toţi cei trei candidaţi. Dânşii au venit cu ideea de a reveni la formatul nostru de congres tradiţional. Propunerea venită către comisia de organizare a fost în acest sens. Ne ducem la vreo 4.200 de delegaţi, ceea ce înseamnă foarte mult", a mai afirmat Roberta Anastase.

Ea a menţionat că actuala echipă de conducere a partidului nu a reuşit să comunice. "Prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii din partid nu s-au înghesuit foarte mult să iasă la luptă. Trebuie de această dată ca în aceste funcţii să ajungă oameni care îşi doresc să îşi asume competiţia politică aşa cum e ea, dură, deloc confortabilă", a arătat Anastase.

Printre calităţile care îl recomandă pe Boc să rămână la şefia partidului, Roberta Anastase a apreciat că "este un om care ia decizii drepte, dar nu le ia bătând cu pumnul în masă", ceea ce este un atu pentru el - "un atu care s-a dovedit benefic partidului". "A fost capabil să ţină unită o coaliţie firavă în Parlament, delicată. I se datorează în primul rând lui. Cred că e capabil de un curent reformator. Poate duce partidul într-o zonă reformatoare", a conchis Anastase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel