Anca Lungu, cuvinte grele: Niciodată războiul nu a fost atât de aproape de inima mea

Sursa foto: Facebook Anca Lungu
Sursa foto: Facebook Anca Lungu

Anca Lungu a transmis un mesaj privind războiul din Rusia și Ucraina. Ce spune vedeta despre ce se întâmplă acum.

"La 40 de km de Suceava mea natală e graniţa cu Ucraina. Cernăuţi, bucată din Bucovina. Niciodată războiul nu a fost atât de aproape de inima mea. Pace pentru Ucraina e rugăciunea zilei. E tot ce ne rămâne dincolo de lucrurile pe care nu le putem controla”, spune Anca Lungu, potrivit okmagazine.ro.

"Recunosc că mi-a stat puţin inima-n loc când l-am văzut pe mezinul meu (3 ani şi jumătate) cu camera mea în mână. Cu tot cu obiectiv cântăreşte cam 2 kilograme, iar în mânuţele lui mici părea mai mare ca niciodată. Primul impuls a fost să-i iau aparatul foto cât pot de repede şi să-l duc la adăpost de copiii curioşi ca el, însă era atât de hotărât că vrea să-mi facă poze, încât am găsit o soluţie să nu-l refuz. Micul fotograf cu imensa cameră în mânuţe a stat comod pe pat (în cazul în care îi scapă aparatul printre degete să nu fie cu urmări) iar eu m-am relaxat şi m-am lăsat fotografiată de fiul meu de care sunt foarte mândră.

Nu doar că a reuşit să ţină o cameră atât de grea fără să o scape, dar a reuşit şi să apese pe buton mai întâi până la jumătate, pentru focus, şi apoi până la capăt, pentru fotografie, exact aşa cum i-am explicat. Aceste câteva cadre sunt pentru mine dovada clară că a încerca e una dintre cele mai importante datorii pe care le avem şi noi şi copiii noştri. Nu aceea de a obţine rezultate perfecte şi nici măcar de a reuşi, dar de a încerca”, a mai spus Anca Lungu.

A cincea zi de război. Negocieri la granița dintre Ucraina și Belarus

Vezi și: Război Rusia - Ucraina, ziua 5. Mercenarii ruși din Kiev ar fi primit ordin să-l asasineze pe Zelensky- PRESĂ/ Separatiștii din Doneţk suspendă mobilizarea militară

Astăzi, vor avea loc negocieri între Rusia şi Ucraina, la graniţa dintre Ucraina şi Belarus, potrivit informaţiilor furnizate de surse din ambele ţări, citate de presa rusă şi ucraineană, transmite EFE.

"Nu este o amânare, întâlnirea va avea loc dimineaţă din cauza unei probleme logistice de partea ucraineană", a spus o sursă citată de agenţia rusă de presă TASS. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean, Serghei Nikiforov, a declarat duminică pentru portalul nv.ua că din cauza măsurilor logistice complexe şi a necesităţii de a garanta siguranţa delegaţiei ucrainene va mai dura câteva ore pentru ca aceasta să ajungă la locul întâlnirii, scrie Agerpres. Ambele țări au anunţat duminică că vor negocia în Belarus, un aliat ferm al Moscovei.

Ucraina a informat că va face acest lucru necondiţionat la punctul de control Aleksandrovka (Belarus)-Vilcea (Ucraina), iar Minskul va fi responsabil pentru siguranţa delegaţiei ucrainene. Preşedintele Ucrainei a explicat că a fost de acord cu această întâlnire 'pentru ca ulterior niciun cetăţean al Ucrainei să nu aibă nici cea mai mică îndoială că eu, în calitate de preşedinte, nu am încercat să opresc războiul când totuşi exista o şansă, fie ea şi mică".

Anterior, Kievul a refuzat să se întâlnească cu delegaţia rusă la Minsk din cauza implicării Belarusului în războiul împotriva Ucrainei. 'Am putea vorbi la Minsk dacă nu ar exista acţiuni agresive de pe teritoriul său, dar acum spunem nu Minskului. Alte oraşe pot găzdui (negocierile)' şi-a explicat Zelenski decizia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel