Anca Petrescu, arhitectul Casei Poporului, a murit

Arhitectul Casei Poporului, Anca Petrescu,  a murit, miercuri la Spitalul Floreasca. 

Anca Petrescu avea 64 de ani și era internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar de o lună era în comă, după ce a fost implicată într-un accident rutier în judeţul Timiş la data de 5 august.

 În urma accidentului, Anca Petrescu fusese internată la Spitalul din Timişoara, însă ulterior a fost transferată la Bucureşti, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce medicii au constatat o ameliorare a stării sale.

 În ciuda evoluţiei stării sale, la începutul lunii octombrie, Anca Petrescu a intrat în comă, după ce mai multe organe vitale, inclusiv plămânii, au cedat.

 Anca Petrescu, fost deputat PRM în perioada 2004 - 2008, a mai avut un accident rutier în anul 2008. Este cunoscută drept arhitecta care a proiectat Casa Poporului, având 28 de ani atunci când a început construcţia Palatului Parlamentului.

Ce spune Vadim Tudor 

"Anca Petrescu a fost internată după acel nefericit accident la Spitalul Județean din Timișoara", a declarat Corneliu Vasdim Tudor. "Familia m-a rugat să o aducem la București, am vorbit cu ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu. A avut amibilitatea în prima fază, după care a dispărut, nu mai apărea la telefon. Am vorbit și cu prefectul de Timiș, cu doamna subprefect care i-au pus un elicopter SMURD la dispoziție.

La București, Anca Petrescu a fost adusă la Spitalul Floreasca, unde am vorbit cu profesorul Lascăr, care mi-a dat vestea că ea a contactat trei viruși despre care unul este atât de periculos încât nu răspunde la niciun antibiotic", a spus Vadim Tudor.

Întrebat dacă face ravagii mai teribile decât septicemia, profesorul Lascăr i-ar fi răspuns că "Da, cu mult mai cumplit. Atunci mi-am dat seama că soarta acestei femei remarcabile, din păcate, e pecetuită".

"Eu nu am căderea să spun dacă de la spitalul din Timișoara sau de la cel din București a luat ea virușii respectivi, dar s-a lutat eroic, s-a luptat ca o tigroaică cu îngerul morții", a mai declarat CV Tudor.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel