Anca Todoni, calificare în turul secund la Wimbledon, după o victorie clară

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Anca Todoni, venită din calificări, a obținut o victorie importantă în turul inaugural al celui de-al treilea Grand Slam al anului, cel de la Wimbledon.

Anca Todoni (19 ani, locul 141 WTA) a debutat cu dreptul la prima sa participare pe tabloul principal al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după o victorie în minimum de seturi, scor 7-5, 6-1, în fața jucătoarei Olga Danilovic (Serbia, 23 de ani, locul 116 WTA).

În cariera sa, Anca Todoni a jucat până acum de două ori în turneele majore, ambele în acest an, la Roland Garros (în calificări, tot cu Danilovic) și acum, Wimbledon.

Dacă la French Open a pierdut încă din turul inaugural al ”calificărilor”, la Wimbledon, tânăra sportivă a depășit-o pe rusoaica Ekaterina Makarova (28 de ani, locul 181 WTA), scor 6-3, 6-2,  de australianca Kimberly Birrell (26 de ani, locul 132 WTA), scor 6-7 (2), 7-5, 6-4, respectiv iberica Nuria Parrizas-Diaz (32 de ani, locul 166 WTA), scor 6-2, 6-4.

De partea cealaltă, Danilovic a intrat pe tabloul principal din postura de ”lucky-loser”, după ce ăitalianca Elisabeta Cocciaretto s-a retras din cauza unei accidentări.

În turul al doilea, Anca Todoni o va întâlni pe învingătoarea din duelul american între Caroline Dolehide (25 ani, locul 51 WTA) și Coco Gauff (20 ani, locul 2 WTA).

Irina Begu, învinsă în turul inaugural

Irina Begu, locul 127 WTA, care a participat pe tabloul principal în baza clasamentului protejat, a pierdut, scor 0-6, 4-6, în fața jucătoarei Lin Zhu, locul 61.

România mai are patru jucătoare pe tabloul principal, din care una venită din calificări, Gabriela Ruse, iar celelalte sunt Sorana Cîrstea (locul 29 WTA), Ana Bogdan (locul 50 WTA), Jaqueline Cristian (locul 62 WTA) 

Astăzi, mai sunt programate încă două partide: Sorana Cîrstea (locul 29 WTA) cu britanica Sonay Kartal, respectiv Jaqueline Cristian (locul 62 WTA) care se va confrunta cu Emma Răducanu, jucătoare britanică cu origini românești.

Citește și: Raluca Olaru se retrage din activitatea sportivă: A fost o călătorie foarte intensă, fizic și mai ales emoțional

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel