Anca Todoni, învinsă în turul al doilea la Wimbledon. În ciuda înfrângerii a făcut un salt uriaș în clasamentul WTA

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Anca Todoni s-a oprit în turul secund al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, la prima sa prezență pe tabloul principal al unui turneu major.

Românca Anca Todoni (19 ani, locul 142 WTA) a fost învinsă, în turul secund la Wimbledon, de Coco Gauff, locul 2 în ierarhia mondială, scor 6-2, 6-1. 

Venită din calificări și aflată la prima sa prezentă pe tabloul principal al unui turneu major, Todoni a cedat după numai 66 de minute, în fața unei jucătoare experimentate, deși are numai 20 de ani.

Coco Gauff, prezentă pe tablourile principale de GS din 2019, fără oprire

Coco Gauff este una dintre jucătoarele de tenis de succes, atingând optimile de finală pe când avea doar 15 ani, la Wimbledon-ul din 2019, ediție la care și-a făcut debutul pe tabloul principal al turneelor de Grand Slam, iar de la acel moment a participat la toate aceste turnee, cu excepția ediției din 2020 a Wimbedon, care a fost anulată din cauza pandemiei. 

De altfel, Coco Gauff este campioana de anul trecut de la US Open, competiție la care în 2022 a ajuns până în sferturile de finală. La Roland Garros a fost finalistă în 2022, iar la Australian Open a ajuns până în faza semifinalelor, la ediția din acest an. 

Anca Todoni, salt uriaș în clasament

În ciuda eliminării de la Wimbledon, pe clasamentul Live WTA, Anca Todoni a reușit un salt impresionant, până pe locul 118 WTA, devenind astfel a patra cea mai bine clasată jucătoare din România.

Clasamentul oficial va fi dat publicității pe 15 iulie, după încheierea turneului de pe iarba londoneză.

După eliminarea Ancăi Todoni, România nu mai are nicio reprezentantă în proba de simplu, însă în proba de dublu sunt prezente mai multe românce.

Astfel, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian fac pereche, iar în turul inaugural se vo confrunta cu perechea Magda Linette/ Peyton Stearns (Polonia/SUA), Irina Begu și Martina Trevisa (Italia) vor juca împotriva perechii Asia Muhammad/ Aldila Sutjiadi (SUA/Indonezia), iar Gabriela Ruse și Marta Kostyuk le vor avea ca adversare pe Giuliana Olmos/Alexandra Panova (Mexic/Rusia).

Citește și: Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Begu, calificate la JO 2024. Team Romania a ajuns la 105 sportivi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel