Anchetă după ce mai mulți bărbați care ar fi cerut bani în numele unor bolnavi de Covid 19

telefon
telefon

Polițiștii din Capitală verifică mai mulți bărbați care ar fi cerut bani în numele unor bolnavi de Covid-19. Anchetatorii au făcut percheziții în mai multe locuri din București și Constanța, inclusiv într-un penitenciar.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au făcut miercuri trei percheziții în municipiul Bucureşti, în judeţul Constanţa şi într-o unitate de penitenciar, într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, prejudiciul total creat fiind estimat la 100.000 de lei.

Din cercetări a rezultat că cinci bărbați ar fi obținut sume de bani cu ajutorul telefonului. „Din datele şi probele administrate în perioada iulie – octombrie a.c. de poliţiştii Secţiei 7, cu sprijinul poliţiştilor Secţiilor 6 şi 13, a rezultat presupunerea rezonabilă că cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 53 de ani, ar fi sunat mai multe persoane, în numele unor (sau pretinzând că sunt) rude bolnave de covid, internate la spital şi le-ar fi solicitat diverse sume de bani”, a anunțat IGPR.

După percheziții, persoanele vizate au fost duse la audieri. Totodată, au fost identificate şi ridicate bunuri de interes în cauză şi o sumă de bani. Cercetările sunt continuate fiind vizate infracţiunile de înşelăciune și tentativă la înşelăciune, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel